top of page

День рятівника України

У четвер, 17 вересня, відзначається День рятівника України – професійне свято співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

День рятівника – професійне свято всіх тих, хто рятує чужі життя, щоразу ризикуючи своїм. Сьогодні прийнято вітати працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, дякуючи їм за нелегку службу. «Запобігти. Врятувати. Допомогти» - девіз рятівників, який визначає їх кредо. Вони завжди перші, завжди там, де потрібні захист та допомога, - долаючи вогонь, вони боронили країну від чорнобильської катастрофи, з перших днів російської агресії оберігали мешканців Сходу від ворожих обстрілів, доставляли гуманітарну допомогу, вивозили людей з небезпечних територій.

Часто, ризикуючи власним життям, самовіддано і героїчно боряться із найскладнішим і подекуди непередбачуваним - стихією, техногенними катастрофами, та навіть, з наслідками людського злого умислу і необережності.

Рятівник – це завжди активна життєва позиція та розуміння того, що лежить величезна відповідальність, – від їх дій залежить життя людей.



bottom of page