top of page

День народження Великого Кобзаря

Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад. Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його. Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. Щороку на початку березня в Лиманській ЗОШ № 4 відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем:

До дня народження Шевченка Лиманська ЗОШ № 4 підготувала відеоролик «Творчість Шевченка очима сучасників»


- 09.03.2021 учні 4-Г класу складали книгу життя та творчості Т.Г.Шевченка

- 09.03.2021 у 4-А класі пройшла літературна вітальня «Тарас Шевченко – дзвінка світова наша слава», підчас якої учні детальніше ознайомилися з цікавими фактами з життя та творчості Тараса Григоровича Шевченка, декламували улюблені поезії Великого Кобзаря,слухали українські пісні.

- 09.09.2021 учні 6-Г зустрілися з літературними доньками Тараса Шевченка Літературні доньки Леся Українка, Марко Вовчок, Ліна Костенко завітали на День народження Тараса Шевченка.

- 10.03.2021 учні 5-тих класів здійснять літературну подорож з бібліотекарем школи Піддубною О.А. «Стежками, де ходив Тарас»

- 10.03.2021 Учні 7-их класів відкриють художній вернісаж малюнків до творів Шевченка (малюнки до улюблених творів Т.Г. Шевченка), проведуть флешмоб «Я відкриваю Шевченка».

- 10.03.2021 на уроці української мови разом з вчителем української мови Дібровою Т.В. учні 9-Б класу писатимуть листи Т. Шевченку від сучасних школярів

- 10.03.2021 вчителем української мови та літератури Чернишовою О.А. в 9-тих класах заплановано проведення літературної вікторини «Шевченковими шляхами»

- 11.03.2021 заплановано проведення інформаційних хвилинок «Незабутній Шевченко» ( 5-11 класи)

- 11.03.2021 у 6-тих класах заплановано проведення усного журналу «Невмирущий Кобзар»

- 12.03.2021 учні 8-мих класів створюватимуть на уроках літературного читання поетичний пазл «Віршів віночок від Шевченка»

- Протягом тижня учні 8-мих класів складатимуть «Букет крилатих висловів до Дня народження Великого Кобзаря»

- Протягом тижня в бібліотеці книжкова виставка « Шана Кобзареві!».

- Протягом тижня учні 10-х та 11-х класів на уроках української мови пишуть есе, твори-роздуми, твори – мініатюри на запропоновані теми: «Шевченко в моєму серці», «Жінки в творчості Шевченка», «Шевченкове слово у віках не старіє»

- Протягом тижня на уроках літературного читання учні продивляться мультфільм про цікаві факти з життя та творчості Тараса Григоровича Шевченка.

- Учні взяли участь у культурно-мистецькому фестивалі конкурсу «Об’єднані кобзарем». Номінація «Декламація»


- Випуск стіннівок



bottom of page