top of page

День цивільного захисту


24 квітня в Лиманському ліцеї № 4 відбувся день цивільного захисту. Цивільний захист – це навички, які варто освоїти цивільному населенню для власного захисту в надзвичайних ситуаціях. що вкотре нагадав про важливість готовності до можливих надзвичайних ситуацій та необхідність використання знань і вмінь у цій сфері. Цивільний захист необхідний кожному громадянину, адже розуміння та вміння діяти в критичних ситуаціях можуть врятувати життя.

У 3 – А класі (класний керівник Тертична А.А.) була проведена вікторина "Цивільний захист - це не жарти, треба все про нього знати"

У 4-Б класі (класний керівник Гринь І.В.)  було проведено виховний захід "Запобігти! Врятувати! Допомогти!" На заході  було відпрацьовано алгоритм дій для здійснення успішної евакуації при сигналі «Увага всім!»,  учні склали пам’ятку «Основні правила поведінки під час воєнного стану». Було проведено вікторину з НС.






Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 24 квітня для здобувачів освіти 5-А класу Лиманського ліцею №4 (класний керівник Н.Л.Іловайська) було проведено урок безпеки “Збережи своє життя”. Учні  удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя. Цікавий та повчальний урок переконав всіх в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.






У 8-А кл. Лиманський ліцей №4 пройшла інформаційна година  «Життя-це дар! Цінуй його!» Учні поглибили знання щодо надзвичайних ситуацій, закріпили правила поводження під час надзвичайних ситуацій та способи захисту.

Зробили висновок, що знання завжди потрібно оновлювати, навіть якщо впевнені, що вже до всього готові.

У складних умовах аварії, стихійного лиха необхідно дотримуватися організованості, дисципліни, точно виконувати встановлені правила поведінки. Метушня, паніка неприпустимі під час надзвичайних ситуацій. Ігнорування, повільне виконання команди можуть привести до тяжких наслідків.


У 8-Б класі Лиманського ліцею № 4 (класний керівник Печатнікова Н.В.) відбулася класна година "День цивільного захисту - запобігти, попередити, врятувати". Основною метою було актуалізувати знання про надзвичайні ситуації, їх класифікацію та наслідки; виховувати навички правильної поведінки, вміння  уникати паніки, метушні в екстремальних ситуаціях. Учні ознайомилися з переліком небезпечних ситуацій для людини (стихійні лиха, аварії, теракти), а також з послідовністю дій при кожній із них. Пограли в гру-діалог "Викликаємо пожежників". Вправа "Мікрофон" дала відповідь за запитання "Що є життя?" (скажи одним словом). Ознайомилися з можливими плакатами з безпеки життєдіяльності та зробили висновок - "Життя - це скарб, бережи його!"








Завідувачка бібліотекою Піддубна О.А. підготувала інтерактивний плакат «Запобігти, попередити, врятувати»  з інформацією з пожежної безпеки, мінної безпеки, про дії в умовах хімічної атаки, правила поведінки під час оголошення повітряної тривоги. Окрім текстової інформації, плакат містив відеоролики з теми.


bottom of page