top of page

У школі відсвяткували Всесвітній день здоров’я

7 квітня щорічно відзначають Всесвітній день здоров'я, починаючи з 1950 року, саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ). Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Геніальний лікар і філософ Давнього світу Гіппократ стверджував, що яка діяльність людини, такою вона і є, такі і її хвороби. Висновок такий: необхідність вести здоровий спосіб життя була актуальною як в стародавньому світі, так і сьогодні, тому що він (здоровий образ) — є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних, соціально-економічних, а тим паче у воєнних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.

Тож сьогодні, учні та вчителі нашої школи активно долучилися до проведення цього безперечно важливого дня.

І з бадьорим настроєм почався день в 2-А класі. Учні зробили ранкову зарядку, познайомились краще з традиціями Всесвітнього дня здоров'я, обговорили найважливіші правила здорового способу життя, як потрібно правильно харчуватися. І на завершення пограли в гру "Так чи Ні", де потрібно було на відведений час дати відповіді на питання про ЗСЖ.

Учні 4-Б класу з'ясували, що здоров'я буває не тільки фізичне, а й психологічне, емоційне. Згадали, як треба піклуватися про своє здоров'я. Створили пам'ятку " Здоров'я для всіх " під час інтерактивного уроку.

Учні 9 класу разом з вчителем фізичної культури під час години спілкування розглянули особливості здорового способу життя, складові здоров’я та правила й рекомендації, що сприяють його збереженню й примноженню.

А щоб принципи здорового способу життя звучали не тільки на словах, а й були підтверджені діями, то членами шкільного самоврядування “Альтаїр” було запропоновано учням долучитись до Фото Квесту #Я_обираю_здоровий_спосіб_життя, світлини з якого можна було розміщувати у соціальних мережах, а також можна переглянути у нашому відеоролику. Діти розміщали світлини, на яких демонстрували свою рухову активність та як вони ведуть здоровий спосіб життя.

А вчителем фізичної культури Муравльовим В. В зініційовано проведенняфлешмобу серед учнів середньої та старшої ланки "Зі здоров'ям все в порядку, всі виходимо на зарядку!"




bottom of page