top of page

Шоста річниця визволення Лиману від бандитських угрупувань


З 2 по 4 червня 2014 року, після тижневої підготовки, була проведена операція з визволення міста Лиман від бандитських угрупувань. Підрозділами Збройних сил України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ місто було оточено зі всіх сторін. 3 та 4 червня силами АТО було проведено спецоперацію із затримання терористичних угрупувань, в ході якої було ліквідовано укріплений військовою технікою опорний пункт.

Бої за визволення населених пунктів Лиманщини продовжувалися до 19 червня 2014 року.

Ми закликаємо сьогодні згадати усіх Героїв, які поклали своє життя за наше світле майбутнє. І звісно, в першу чергу випускника нашої школи Володимира Бражника,який заради майбутнього і свободи віддав своє життя, стояв на сторожі волі і незалежності України та загинув 29 серпня 2014 року.

Лиман став першим містом Донецької області, яке було звільнено українськими військовими від терористичних угрупувань . Це стало першим етапом для подальшого звільнення міст північної Донеччини.

04.06.2020 року адміністрація Лиманської ЗОШ №4 вшанувала пам’ять загиблого героя та поклала квіти до меморіальної дошки, встановленої на честь Володимира Бражника. Хвилиною мовчання згадали всіх героїв, які загинули, віддали своє життя заради миру на Україні.



bottom of page