top of page

Читаємо влітку з насолодою


Одним із найважливіших умінь сучасної людини — це вміння читати. Щоб отримати потрібний обсяг інформації з книжок, преси, Інтернету, бажано робити це швидко.

Навчити в початкових класах всіх дітей читати так,

щоб вони уміли читаючи думати і думаючи читати.

Читання учить дитину мислити, мислення стає

стимулом, що пробуджує сили розуму.

В.Сухомлинський

Про користь читання книжок говорити у 21 столітті зайве, але шкільний бібліотекар не втомлюється про це нагадувати. Саме з цією метою Олена Анатоліївна долучилась до ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ ОНЛАЙН. Упродовж першого тижня канікул і онлайн-занять зустрілась з учнями початкової школи.

У 4 - А класі відбулось заняття з теми "Наші улюблені мультфільми", як присвячено сучасній українській мультиплікації, прослідкований її зв`язок з літературою ("Мавка" - "Лісова пісня" Лесі Українки,"Микита Кожум`яка" (за мотивами української народної казки"), "Викрадена принцеса" - "Руслан і Людмила", "Причинна", "Тополя" - балади Т.Шевченка. Дізналися, чим легенди відрізняються від казок, подивилися фрагмент з мультсеріалу "Легенди України" - "Як Клечальниця дарувала імена".

Учні 3 – А та 3 - Б класів взяли участь у вікторині "Читаємо, граємо". Повторили твори, які вони вивчали протягом року на уроках літературного читання, розгадали загадки, попрактикувалися вимовляти скоромовки і чистомовки.

Перевірити свої знання можна за посиланням

Під час зустрічі учням 2 – Б класу була запропонована презентація «Подорож у світ тварин». З неї вони дізналися цікаві факти з життя тварин. Найбільш сподобались і запам’яталися дітям історії про те, що пінгвін дарує своїй коханій камінчик для їх майбутнього подружнього гнізда, про медузу, яка фактично безсмертна, про те, що восьминіг має три серця.

А ще діти побачили енциклопедії, в яких можна про це прочитати, познайомилися з казками та оповіданнями про тварин українських та зарубіжних письменників, відгадали загадки про тварин. Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері, діти були активними і допитливими.

Запрошуємо здійснити подорож у світ тварин за посиланням До нових цікавих зустрічей!





bottom of page