top of page

Участь у Дискусійному клубі

Участь у Дискусійному клубі

за темою «Участь представників Донеччини в національно-демократичному русі наприкінці 80-х-початку 90-х років»


25.11.2021 року учні 10-ого класу Лиманської ЗОШ № 4 Єнікеєв Данило, Гусейнова Аріна (призери обласного конкурсу пошуково-дослідницьких робіт «Люди Свободи» та обласного конкурсу есе до Дня Гідності та Свободи «Свобода, що веде народ», які були нагороджені дипломами ДОНМАНУ) разом зі своїм наставником, учителем української мови та літератури, Дібровою Т.В. взяли участь у Дискусійному клубі за темою «Участь представників Донеччини в національно-демократичному русі наприкінці 80-х-початку 90-х років». До участі у Дискусійному клубі було запрошено 49 здобувачів освіти та педагогічних працівників.

Під час проведення заходу були порушені питання :

1. Розпад Радянського Союзу: «революція згори» чи «поштовхи знизу»?

2.Донеччина наприкінці 1980-х - на початку 1990рр. : «заповідник соціалізму» чи « агент змін»?

3. Як досвід участь донеччан у боротьбі за створення Незалежної Української держави на початку 1990-х р. можна використати в сучасній політичній ситуації в регіоні?

Учні школи стали активними учасниками Дискусійного клубу, висловлювали свою думку щодо порушених питань, показали ґрунтовні знання з історії творення нації та держави.

Захід дуже сподобався, надав можливості поспілкуватися зі своїми ровесниками, пізнати щось нове з історії Національного демократичного руху на Донеччині.



bottom of page