top of page

Український День вчителя! День працівників освіти!


Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Нагадаємо, що Всесвітній день вчителя святкують 5 жовтня. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня. В 2022 році День працівників освіти припадає на 2 жовтня.

Свято «День вчителя» в жовтні відзначають: в Узбекистані - 1 жовтня; в Пакистані спільно зі Світовим святом; на Шрі-Ланці - 6 жовтня; в Лаосі, Білорусі, Киргизстані, Латвії, Україні відзначається в першу неділю жовтня; Національний день освіти - свято Польщі відзначається 14 жовтня; День вчителя в Бразилії відзначається 15 жовтня; в Чилі відзначається 16 жовтня; в Австралії відзначають в останню п’ятницю в жовтні. Це далеко не повний список. Професійне свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі. Наприклад, це свято вересня в Індії, Сінгапурі, Гонконзі і КНР, в Аргентині, в Гондурасі, в Брунеї, на Тайвані.

Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

Учні Лиманської ЗОШ № 4 підготували для своїх улюблених учителів святковий концерт у дистанційному форматі, пропонуємо його переглянути за покликанням на



Зі святом Вас, шановні працівники освіти!


Напередодні свята, у останній робочий день тижня, 30.09.2022 року, адміністрація Лиманської ЗОШ № 4, начолі з директоркою Наталією РИМАР провели урочисту нараду з нагоди "Дня працівників освіти". Наталія Євгенівна привітала своїх колег з професійним святом, висловила слова подяки, за нелегку працю в ситуації, яка склалася на даний час. Вікторія МАЩЕНКО та Світлана ЛЕВКОВСЬКА, заступниці директорки приєдналися до привітань і у своїй промові наголосили на тому, що разом ми сильні і мріємо обов'язково повернутися в стіни рідної школи і наступного року відзначити це свято саме там! Колектив закладу в дистанційному форматі мав змогу поринути у атмосферу свята, завдяки перегляду відеопривітань від учнів школи. А після всіх привітань практична психологиня та профспілкова лідерка Зінаїда МАРТИНЕНКО зробила акцент на життєво важливому моменті в житті кожної людини, не забувати про піклування перш за все про себе, вчитися відновлювати свої ресурси, щоб мати можливість більш продуктивно працювати і не втрачати свої життєві сили.



bottom of page