top of page

У школі відзначили День єднання - 2023


16 лютого 2023 Україна вдруге відзначає День єднання. Українці вітають один одного з Днем єднання і приєднуються до святкування різними способами. Тож і наш ЗЗСО №4 доєднався до заходів: сьогодні 16 лютого, діти одягали вишиванки, прикрашали одяг символічними жовто-блакитними стрічками, хто приєднувався до уроків з маленькими прапорцями у руках або з встановленим на фоні прапором - головне, що ми знову об'єдналися у спільному прагненні проявити свою громадянську позицію та любов до України.

У кожному класі класні керівники провели урочисті заходи, присвячені Дню єднання.

Так в 2-А ранкове коло розпочалося із виконанняГімну України, потім діти переглянули презентацію і познайомились з історією свята. Також вшанували воїнів, які поклали життя за наше майбутнє,хвилиною мовчання. Учні об'єднували різні куточки України, відповідаючи на питання вікторини.

У 2-Б пройшло свято під гаслом Моя країна Україна - у світі кращої нема! Маленькі патріоти разом з класною керівницею читали вірші про Україну, згадували з вдячністю про наших Захисників і віддавали шану загиблим воїнам, які боронять нашу країну.

У 4- Б класі пройшов урочистий захід, під час якого діти дізналися про історію свята, про те, що це воно дуже юне і відмічається з 2022 року та єднає всіх українців. Діти засвоїли, що після Перемоги їм жити, навчитись, працювати на рідній Землі. А головне - бути вільними та кожного року відзначати це свято.

Учні старших класів на виховних годинах провели диспути про виникнення свята, вшанували загиблих хвилиною мовчання, усвідомили, що саме вони - майбутнє України, і саме від них, від їх світогляду залежить те, якою буде наша країна у майбутньому.

Школярі впродовж тижня з 13.02. по 16.02.2023 долучалися в соцмережах до шкільної ініціативи - флешмобу, в рамках якого кожен робив (чи знаходив готове) фото з прапором України, або малювали його на долоньках, на щоках і публікували його з хештегом #UAразом, передавали естафету іншим людям і класам. Переглянути світлини можна за покликаннями: 2-А День єднання - 2023 2-Б Долоньки Єднання, 5-Б День єднання 2023 , 9-А та 9-Б День єднання 2023 11-Б День єднання 2023

Єднаймося всі разом!!!

Єдність - то і є наша сила! 🌻

З Днем єднання, українці та українки!

Разом - до нашої перемоги!


bottom of page