top of page

У колі дружної сім'ї


15 травня щороку в Україні відзначається Міжнародний день сім'ї. Це свято було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році, але офіційно святкувати його стали з 1994 року.

Сім'я - дуже важливе поняття для кожного з нас. Вона завжди була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і порядку. Завдяки сім'ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

Саме з родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, без чого не може існувати людина.

У День сім'ї потрібно зібратися всією родиною та провести його разом, зокрема влаштувати похід на природу. Можна подарувати одне одному подарунки, але набагато важливіше сказати членам своєї сім'ї теплі слова любові.

У містах проводяться святкові концерти. А у школах обов'язково відбуваються заходи, спрямовані на налагоджування правильних відносин у сім'ях. Дітей вчать шанобливо ставитися до своєї родини та розповідають про важливість спільного проведення часу. Саме такі заходи провели вчителі нашої школи.

У першому класі (класна керівниця Слюсаренко Г.А.) відбулася година спілкування “Квітни, моя родино!”

Учні відгадували загадки про родину, читали вірші, присвячені сім'ї, розповідали про своїх рідних.

Урок народознавства "Дерево починається з коріння, а людина - з сім’ї", присвячений Міжнародному дню сім"ї відбувся у 3-Б класі (класна керівниця Гринь І.В.)

На заході з’ясували, які є сімейні цінності в кожній родині, чи може людина жити без сім’ї,пригадали прислів’я та приказки про сім’ю. Учні складали Асоціативний кущ із словом «Сім’я» та сенкан. Усвідомили, що кожен може зробити для своєї родини, для єдності поколінь, бо родина кожного – це часточка великої родини українського народу.

У 7 - Б класі відбулася Година спілкування “Сім’я - носій духовних цінностей” (класна керівниця Печатнікова Н.В.)

У 9 - Б учні відвідали Кейс -урок “Рідна домівка, рідна сім’я - тут виростає доля моя” (класний керівник Кислюк Д.С.)

Під час заходу учні визначили, що в українців дуже важлива роль сім'ї у житті традиційного суспільства, здавна у нашій країні шанували старших, поважали батьків, усі традиційні свята пов'язані з можливістю побути разом, сказати одне одному теплі слова. Згадали вони народні прислів'я і приказки про сім'ю, учні розповіли про власні сімейні традиції.

Усі зійшлися на тому, що День сім'ї - надзвичайно важливе і добре свято, так необхідне у ці складні часи кожному з нас!





bottom of page