top of page

У гості до краєзнавчого музею

У кожному краї є місце, де можна познайомитися з його історією, дізнатися про визначні пам’ятки, звичаї і побут, побачити цікаві і дивовижні речі, дізнатися про його видатних людей. Таким місцем є Лиманський краєзнавчий музей.

Наша школа вже багато років із радістю співпрацює з краєзнавчим музеєм. В рамках навчальної екскурсії учні 3-А, 3-Г та 5-В класів відвідали зали музею. Тут діти познайомилися з історією розвитку всього людства на прикладі свого краю, дізналися про людей, які стали гордістю Лиманщини.

Особливо цікаво було дізнатися більше про природу і культуру нашого краю. Який багатий наш край своїм тваринним і рослинним світом! Опудала тварин і птахів, гербарії, колекції каменів зайняли свої місця під склом. А в етнографічному залі ми побачили наш національний одяг і прикраси, познайомитися з побутом наших попередників. Це все було настільки цікаво, що ми не могли відірвати погляд.

Учням дуже сподобались виставки наших митців і художні вироби місцевих майстрів. Година з екскурсоводом промайнула непомітно. Всі ми були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.

Висловлюємо велику вдячність співробітникам музею за їхню працю! Впевнені, що наші діти ще не раз прийдуть сюди, щоб знову і знову дивуватися різноманітності життя нашого краю.



bottom of page