top of page

Сьогодні в усіх класах Лиманського ліцею № 4 пройшли цікаві Перші уроки.


Перший урок у 1-А класі пройшов з позитивними емоціями та гарним настроєм. Діти навчилися вправам, які долають тривогу та страх. З'ясували, що від настрою залежить фізичне здоров'я. Ще пограли та поспілкувалися.


В 2-А класі учні разом з батьками в квесті - онлайн подорожі звільняли Україну від загарбників. своїми знаннями. Кожен отримав задоволення від спілкування.



У 3-А класі перший урок пройшов у вигляді квесту під назвою "Шлях до перемоги".

Учні пройшли цей шлях, виконуючи цікаві завдання: складали асоціативний кущ, розгадували загадки, кросворди, розповідали про видатних людей України, складали прислів'я, танцювали та співали сучасні пісні.

Завершили квест "Вікториною переможця". Не забули також вшанувати хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав своє життя за Перемогу!

1 вересня у 4-А класі був проведений Перший урок з теми "Ти як? Повертаємось до школи!" Учні переглянули відео урок з даної теми та практично ознайомились з техніками саморегуляції, які допоможуть їм подолати страхи й тривожність під час стресової ситуації.

1 вересня 2023 р. в 4-Б класі пройшов перший урок з теми «Переможний шлях до мирної країни». На уроці діти вирушили в уявну подорож кораблем до Країни Волі та Миру. Розпочали подорож з порту Надії, потім зупинились на блокпості «Я-українець», перепливли море Ребусів, зупинилися в Символічній бухті, обережно обійшли айсберг Кросвордів,

дісталися до острова Пошани і тільки потім потрапили до Країни Волі та Миру. Виконали руханку «Скоро Перемога», яка допомогла пригадати правила поведінки під час звучання повітряної тривоги. Відбулося налаштування учнів на позитивну зустріч зі школою, друзями, учителями. Поговорили з про те, що таке ментальне здоров’я, та як учні можуть піклуватися про нього. Вчилися деяким вправам, щоб допомогти впоратись зі страхом, тривогою, заспокоїтися, почуватися впевненіше.

Наша країна дуже велика - найбільша в Європі! В ній багато маленьких сіл та великих міст, куди вимушено переселилися мешканці нашої громади, в.т. сім’ї учнів 4-В класу Лиманського ліцею №4.

Але саме діти єднають нашу Україну своїм бажанням вчитися в рідній школі, хоч і он-лайн. Активно та завзято хлопчики та дівчатка виконали перші в цьому навчальному році завдання, вправно повторили правила безпеки життєдіяльності, весело спілкувалися один з одним, вітали з Днем знань.

Тепер з таким чудовим настроєм учні 4-В класу вирушили у Країну знань!

Перший урок у 5-А класі пройшов під гаслом «Мрію не зруйнувати!»

Учні здійснили уявну подорож на легендарній "Мрії", вели розмову про Україну, як незалежну, вільну та єдину державу, державні та народні символи України, мову, пісню, ділилися своїми найзаповітнішими мріями, головною з яких була Перемога., складали карту побажань Україні, і, навіть, разом співали славетну "Ой, у лузі..."

“З Україною в серці” тема Першого уроку 5-Б класу.

Перші уроки в 6 класах пройшли в атмосфері виховання самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків; почуття гордості й приналежності до незламного українського народу.

Учні 7-Б класу звернули увагу на важливість ментального здоров'я, розглянули поради щодо його укріплення, навчилися робити дихальні вправи для стабілізації власного стану.

Тема першого уроку в 8-А класу «Ми – українці: честь і слава незламним!»

Учні висловили свою думку, що ж для кожного з них є Україна. Разом вкотре прийшли до висновку, що стійкістю та незламністю українців на шляху до Перемоги сьогодні захоплюється весь світ. Згадали земляків, які полягли за незалежність та хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять. Створили Портрет незламного українця; виконали вправу: « Асоціації – символи війни», пройшли квест-гру «Скарби України». Переглянули відео привітання від воїнів ЗСУ та завершили свій 1 урок піснею Олі Полякової та Анни Трінчер «Шлях до Перемоги»

У 8-Б класі перший урок пройшов під гаслом "Ми українці: честь і слава незламним", під час уроку класний керівник Печатнікова Неля Вікторівна знайомила своїх дітей з видатними людьми, вихідцями з України, з молодими героями України, та тим як громадяни України допомагають фронту за своїми можливостями( шиють подушки військовим, консервують для військових, плетуть маскувальні сітки, тощо)! А ми наближаємо перемогу своїм відповідальним навчанням, вихованістю, волонтерством за можливістю!

Закінчився урок відео роликом "Візьмемось за руки".

Свій перший урок учні 9-А класу провели під гаслом: "Ми Українці: честь і слава незламним!"

Вшанували пам'ятьзагиблих героїв і вшанування їх світлої пам’ять, повагу до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм; співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні, тих, хто втратив житло або був змушений його покинути.Обговорили наші спільні завдання на шляху наближення перемоги за допомогою Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Як ти?"

Новий навчальний рік у 9-Б класі розпочався з традиційного Першого уроку, який пройшов у форматі обміну думками на тему "Мужність і відвага крізь покоління". Юнаки й дівчата разом із класним керівником Володимиром Перевишком визначили актуальність вказаної теми, окреслили коло питань для обговорення, згадали основні історичні етапи боротьби українського народу за власні волю й державність. Підсумком обговорення стало усвідомлення нерозривності зв’язкуміж поколіннями борців за незалежність України, що є запорукою нашої перемоги над російськими агресорами


1 вересня 2023! Чудовий день! Початок нового навчального року. Учні 10-А та 10-Б приєдналися до загальнообласної урочистої лінійки та побували на святі першого дзвоника в Лиманському ліції № 4.

А потім зустрілися на традиційному першому уроці, який об'єднав декілька тем: переглянули презентацію" Живе і буде жити Україна, ніхто не спинить крил наших політ" та поговорили про морально психологічний настрій на початку навчального року, намагались дати відповідь на питання " Як ти?"

1 вересня 2023 року в 11-А класі пройшов перший урок, присвячений темі ментального здоров’я – «Ти як? Повертаємось до школи». Урок був проведений за сценарієм, розробленим Міністерством освіти і науки України. На уроці учні дізналися про те, що таке ментальне здоров’я, як його підтримувати та що робити, якщо воно порушене. Вони також познайомилися з деякими простими вправами, які допоможуть їм впоратися зі стресом і налагодити емоційний стан.

Учні активно брали участь в обговоренні, ділилися своїми думками та почуттями. Вони відзначили важливість цієї теми та необхідність обговорювати її з однолітками та дорослими.

Сьогодні, 1 вересня, в українських школах лунає Перший дзвоник. І хоч чимало навчальних закладів зруйновано російськими окупантами, школярі продовжують здобувати освіту. Ми вдячні нашим захисникам та захисницям за цю можливість. Хвилиною мовчання вшановуємо пам'ять усіх загиблих. Говоримо про внесок у перемогу кожного з нас. Говоримо про багату нашу історію та традиції. Ми українці: честь і слава незламним.



bottom of page