top of page

Спільно здійснюємо гордість та силу об’єднаної України.




У рамках святкування Дня Соборності України, яке в 2024 році проходить під гаслом “Наша єдність – наша зброя”, в Лиманському ліцей відбулися захополюючі та об’єднуючі заходи. Наші педагоги та здобувачі освіти проявили творчий підхід та патріотичний дух:

Урок-подорож "Моя Соборна Україна - непереможна і єдина. Історія і сучасність". Діти дізналися про історію створення Української держави, виникнення свята Соборності України, згадали символи нашої держави та дійшли висновку, що сьогодні українці мають об'єднатися, як ніколи, заради перемоги і миру в Україні, заради свободи і незалежності, заради територіальної цілісності держави.

Віртуальна екскурсія в Лиманську міську бібліотеку для дітей ім. Т. Г. Шевченка. Разом з робітниками бібліотеки діти пройшли сходинами історико-патріотичноі гри «Ми єдина держава, ми єдиний народ". На захід була запрошена відома поетеса Тамара Конопако – лауреат та призер багатьох всеукраїнських конкурсів митців та поетів. Учні слухали вірші, пізнавали історію створення Соборної України, створювали віртуальний ЛАНЦЮГ ЄДНАННЯ.

Виховний захід з елементами вікторини “Соборні та незламні” мета якого розширити кругозір учнів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплювати любов і повагу до історичних та культурних надбань українського народу, інтерес до минулого. Під час заходу створили живий ланцюг з наступних зупинок: «Знай історію – твори майбутнє», «Знай наше», «Най-най факти про Україну які вразили світ».

«Круглий стіл» під час якого здобувачі освіти згадали історичні обставини Злуки УНР і ЗУНР, значення її для сучасності, висловили власну оцінку цієї події, систематизували свої знання виконанням вікторини, присвяченої Дню Соборності України.

Гра «Так чи НІ» та конкурси малюнків.

Година спілкування "Єдина країна - єдиний народ", де учні із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, грали, співали, а по завершенню - створили ланцюг з жовто - блакитних голубів та підписали місто, де вони зараз перебувають.

Виховний захід «В єдності – сила». На початку заходу учні вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за цілісність і незалежність України. Англійською мовою учням розповіли про історію свята, його традиції, про те, як інші країни світу підтримують Україну в її боротьбі за Соборність і Незалежність. Потім учні переглянули невеличкий відеоролик, у якому стисло показано, як українці йшли до Акту Злуки, як відновилася державність України в 1991 році, як у 1999 році День Соборності став державним святом. Потім була невеличка вікторина, метою якою було перевірити, наскільки уважними були учні.

На завершення вчитель провів невеличку літературну вікторину за творами, які діти вивчали на уроках української літератури і які містять ідею єдності, поваги до національних цінностей і національної пам’яті українців.

  22 січня в ОКП Лиманського ліцею № 4 відбулась виховна година, присвячена Дню Соборності України. Також учні прийняли участь у виставці малюнків.

  Ці заходи не лише відзначають День Соборності, але й поглиблюють наше усвідомлення важливості об’єднання та віри в майбутнє нашої незалежної держави.

 

Разом ми сила, разом ми Україна!

 

 









 


bottom of page