top of page

Співпраця Лиманської ЗОШ № 4 з Червоним Хрестом

Щорічно 24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ)відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом (World Tuberculosis Day). Біла ромашка, як символ здорового дихання, стала емблемою цього дня,вона символізує чисті легені та боротьбу із туберкульозом. Учні 8-А класу разом з класним керівником Гордієнко К.В. взяли участь у тренінгу, який провела волонтер Лиманської організації Червоного хреста Шинкаренко Віра Володимирівна. Під час тренінгу волонтер розповіла учням шляхи передачі хвороби, симптоми та причини захворювання, та акцентувала увагу на тому, і як захистити свій організм від ураження туберкульозом.


Продовжується співпраця Лиманської ЗОШ № 4 з Лиманської організації Червоного хреста. Волонтер Плужник Олександра провела з учнями 8-А класу та їх класним керівником Гордієнко К.В. третій тренінг «Наше суспільство» за програмою «Розвитку емоційної стійкості дітей», мета якого полягає в тому, щоб разом з учнями дослідити спільноту, в якій вони живуть, мотивувати школярів на визначення проблем і спільних сторін спільноти.

Під час тренінгу учні дізналися про якості один одного, про те, яким шляхом треба йти, щоб встановити порозуміння і солідарність один з одним. Восьмикласники, розповідаючи про свої особисті якості однокласникам, краще пізнавали один одного, поділилися на групи за інтересами. Тренінг виявився дуже пізнавальним та цікавим для учнів. Форми роботи, які пропонувала Плужник О.С. визвали жвавий інтерес, школярі з задоволенням склали карту району, в якому вони живуть, та обговорили, що їм подобається, що вони не хочуть змінювати та що вони бажали б змінити або зміцнити.



bottom of page