top of page

Підсумки тижня “Толерантності та добрих справ” у Лиманському ЗЗСО № 4

В цьому році проведення тижня толерантності у нашому закладі припало на період дистанційного навчання. але це не вплинуло на реалізацію запланованих заходів. класними керівниками були проведені тематичні виховні години з використанням інтерактивних платформ (learningapps, раdlet), які дали змогу закріпити на практиці здобуті знання. також були проведені тематичні години психолога (бесіди з елементами тренінгу) для учнів та педагогічних працівників.

В рамках тижня " Толерантності та добрих справ" вчителі молодшої ланки провели години спілкування та уроки гарної поведінки: «Гарно дружити - значить правду говорити», «Бути милосердним», «Культура мови – ознака вихованості» для учнів. Так 15.11 в 3-Б класі (класна керівниця Гринь Ірина) пройшла година спілкування "Озирнись на свій вчинок". Учні розповіли про свої добрі вчинки, зрозуміли, що добро робити легко. Доброта, як чарівні ліки здатна вилікувати від суму, скрути та безпорадності. Доброта дарує оточуючим радість.

Учениця 3-А класу Баранник Поліна (класна керівниця Павленко Інна) змайструвала годівничку, насипала в неї зерняток і пригощає тепер щодня пташок

Учні продемонстрували приклад, як просто можна робити добрі справи



Психологами школи для середньої та старшої ланок були проведені години-спілкування: «Кожна людина унікальна», «Як жити в мирі з людьми», «Вчимося поважати інших», «Озирнись на свій вчинок», «Життєве кредо – чесність і справедливість».

Вміння терпимо та з розумінням ставитись до оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний. А для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру.

Для цього необхідно:

1.Бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні.

2.Навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається.

3.Цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими.

4.Зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.

Отже, якість будь-якого суспільства залежить від здатності людей співіснувати одне з одним, від того, чи сприймають вони одне одного, чи поважають і підтримують, чи навчаються одне від одного, чи об'єднують свої зусилля в ім'я загального добра, для постійного поліпшення свого матеріального й духовного життя. В умовах соціального розмаїття дуже важливо встановити культуру миру, що неможливо без дієвого виховання, заснованого на принципах толерантності.

Саме тому, це свято покликане шанувати рівність всіх людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду.

Психологічна служба школи пропонуємо для учнів, батьків та вчителів цікаві матеріали для ознайомлення, створені фахівцями Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти


БУКЛЕТИ

❗️❕ «16 ЛИСТОПАДА – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ»

📧 ПОСИЛАННЯ ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ:

🎥 ВІДЕОМАТЕРІАЛИ

❗️❕ «ПОРАДИ ЩОДО ВИХОВАННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ У ДІТЕЙ»

📧 ПОСИЛАННЯ ДЛЯ перегляду:

❗️❕ «ПРИКЛАДИ ПОРУШЕННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ. ДИСКРИМІНАЦІЯ»

📧 ПОСИЛАННЯ ДЛЯ пергляду:

Гасло тижня толерантності та добрих справ «До серця йде лиш те, що йде від серця» , це дійсно мудрі слова, тож будьмо толерантними і добрими!!!


bottom of page