top of page

Перший дзвоник…


Перший дзвоник… Це чудове свято, яке завжди приходить до нас Першого вересня, коли надворі ще по-літньому тепло, і лише пожовклі листочки на деревах нагадують про те, що надійшла осінь і відчинила перед мільйонами школярів чарівну браму, що веде у Королівство знань.

Незважаючи на складний час, наша школа продовжує роботу. Вона радісно вітає всіх своїх чудових, талановитих учнів. Адже всі діти – особливі, в кожного є свої бажання, мрії, які школа допоможе їм здійснити.

Свято розпочалося за традицією з підняття Державного Прапору і виконання Гімну України.


Адже це не просто державні символи – це те, що об’єднує всіх нас: дітей, вчителів та батьків. І хоча наші учні знаходяться в різних куточках України та за її межами, їх об’єднує любов до рідної України, до нашого рідного Лиману, віра в Перемогу, бажання вчитися і стати гідними громадянами своєї країни.

Теплими, душевними словами зустріла наших здобувачів освіти директор школи, Наталія Євгеніївна Римар. Вона привітала усіх, хто буде навчатися в нашій школі. Попереду ще один цікавий навчальний рік, сповнений нових відкриттів, цікавих свят, можливостей проявити себе.

Директор закликала віддати шану нашим захисникам і захисницям, які щоденно виборюють нашу свободуі вшанувати пам'ять загиблих військових і мирного населення хвилиною мовчання.

Наша громада не забуває про школярів Лиманщини, дбає про те, щоб кожен міг отримати гарну освіту. На святі виступили ті, хто безпосередньо піклується про потреби учнів: начальник Міської Військової Адміністрації Лиманської міської ради Олександр Вікторович Журавльов і начальник управління освіти, молоді та спорту Надія Миколаївна Діденко.

Учителі – це ті наставники і порадники, які протягом усього навчального року будуть поруч зі своїми учнями. Вони постійно вдосконалюють свої вміння, шукають нові сучасні форми роботи, щоб зацікавити їх, показати, що навчатись – дуже цікаво. Адже вони самі навчаються разом зі школярами, пишуть історію Нової української школи з чистого аркуша. На честь наших педагогів звучить «Пісня про вчителів». Дуже зворушливо бачити відео, зняте на Лиманському ОКП, де, незважаючи на складний для нашої громади час, діти та їх наставники готуються до свята Першого дзвоника.

Як завжди, порадували нас наші першокласники, для яких цей рік навчання буде першим. Їх виступи додали всім гарного настрою і водночас були дуже зворушливими. Адже у цих малят попереду багато цікавого. І хочеться, щоб усе, про що вони мріють, про що розповідають у своїх виступах, збулося, щоб школа не розчарувала їх, а, навпаки, стала місцем, де завжди цікаво і затишно.

А ось одинадцяті класи почули Перший дзвоник востаннє. Це дивовижне

відчуття, трохи сумне, але більше радісне. Адже скоро кожензможеспробувативирушити назустріч своєму покликанню. Але трошки і тривожно – адже не знаєш, що там попереду. Саме про це говорили вони в своїх виступах. А ще побажали нашим першокласникам усього найкращого, дали поради, як поводитися в школі, щоб досягти успіху.

Усім – і старшим, і молодшим, наші талановиті учні подарували свій музичний подарунок.

Та ось, нарешті, та мить, якої усі з нетерпінням чекали. Звучить Перший дзвоник. Його чистий дзвінкий голос торкається серця кожного учня, кожного педагога, де б вони не були, збирає їх разом і веде у нову подорож, у новий навчальний 2023-2024 рік.

Трансляцію Першого дзвоника із задоволенням подивилися учні і педагоги школи в різних куточках нашої країни і за кордоном.

Перший дзвоник пролунав і для учнів та батьків і в нашому рідному Лимані на ОКП нашої школи.Вони прийшли сюди, щоб зустрітися з учителями, відчути магію цього чудового свята, яке є невід'ємною ознакою дитинства.

Вже минуло літо променисте,

І дзвоник знов до школи кличе нас.

Тут все святково, гарно і врочисто

В щасливу путь і в добрий час!

Хай буде всім нам день оцей, як свято,

Хай буде щастя в серці у батьків.

Хай дзвонить дзвоник радісний, завзятий,

Хай буде радість вищою від слів.

Хай дзвенить дзвінок веселий кришталево дзвінко.

І покличе нас усіх в незвідані світи

Вітаємо усіх зі святом! Хай щастить!

bottom of page