top of page

Останній дзвоник продзвенів…

2 червня 2023 року пролунав останній дзвоник для учнів Лиманської ЗОШ І - ІІІ ступенів № 4. Цей навчальний рік був непростим, адже проходив у тяжких умовах повномасштабного вторгнення російських окупантів. Учні змушені були роз`їхатися у різні місця України і за кордон, дехто пережив окупацію і визволення рідного міста. Але усі ми - діти, вчителі - вистояли, досягли певних успіхів. І ось - фінал року, ще один крок у майбутнє, і ми віримо, що у щасливе і мирне.

Для когось цей дзвоник лише останній перед канікулами, і 1 вересня для них знову продзвенить Перший дзвоник. Для когось це останній дзвоник у початковій або середній школі. А учні 11 класів почують переливи шкільного дзвоника в останній раз. Але без сумніву, для кожного з присутніх це свято. Так тепло, по-домашньому, звучать дзвінкі голоси ведучих, велично і святково звучать перші такти Державного Гімну!

Зі словами привітання до учнів, учителів та батьків Лиманщини звернулися начальник Лиманської МВА Олександр Вікторович Журавльов та начальник управління освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради Надія Миколаївна Діденко. Вони згадали про минулі і нинішні досягнення наших учнів, про те, як вони змогли вистояти в непрості часи і побажали їм успіхів і досягнення їх життєвих цілей.

Згадали на святі і тих, завдяки кому стало можливим навчання наших дітей, тих, хто з кожним днем наближає Перемогу - наших відважних захисників. Від їхнього імені учнів привітав учитель фізичної культури нашої школи, а нині воїн ЗСУ, Віктор Вікторович Терещенко. А потім на честь наших воїнів пролунала зворушлива пісня “Біля тополі” у виконанні Валерії Кононенко. Слова, сповнені віри у Перемогу та мирне життя, дитячих мрій і надій пролунали на фоні чудових пісочних анімацій.

“І все на світі треба пережити, І кожен фініш – це, по суті, старт, І наперед не треба ворожити, І за минулим плакати не варт” - цими словами Ліни Костенко привітала здобувачів освіти директорка школи, Наталія Євгеніївна Римар. Адже закінчення школи - це лише початок нового етапу в житті випускників. На них чекають нові міста, зустрічі з новими людьми, відкриття, досягнення, цікава робота. Тож, хоч це свято трохи сумне, але не варто лити сльози, адже гарного попереду так багато!

А потім вітали своїх випускників учителі 4-х, 9-х і 11-х класів. І кожне з їх привітань було унікальним, бо класні керівники змогли знайти добрі і зворушливі слова, сповнені турботи і любові до вихованців.

Лунали слова і учнів. Музичні номери, теплі слова подяки, зворушливі спогади про шкільні роки - усе це було у виступах школярів.

Як завжди найбільш зворушливими були виступи маленьких першокласників. Для них цей рік був особливо непростим, адже перший клас - це завжди складно, особливо в умовах дистанційного навчання. Але вони впоралися, і ми бачимо, що ці діти обов'язково стануть гордістю нашої школи!

“Мрійте! Дійте! Створюйте!” - таким гаслом привітали своїх дітей батьки випускників.У їх словах так багато любові і ніжності до тих, кого вони ростили змалку, а тепер відпускають у доросле життя.

Закінчилося свято яскравим виступом учнів 7 - Б класу (класна керівниця Печатнікова Неля Вікторівна). У своєму номері “Візьмемось за руки” учні показали єдність, завзяття, прагнення до знань і перемоги, любов до рідної школи та України.


Свято закінчилося, але емоції не вщухали. Учителі продовжували обмінюватись привітаннями, дякували всім, хто підготував це свято. І в багатьох класах святкування продовжилося.

У 7 - Б класі знов дзвінко пролунав веселий дзвоник. Учні класу зібралися, щоб привітати одне одного з різних куточків Європи. Київ, Полтавська область, Рівненська область, Дніпро, Польща, Німеччина, Данія, Румунія і наш рідний Лиман - ось така географія!

Відкрив свято відеоролик MariSem з композицією “Останній дзвоник”. Ця пісня присвячена дітям, яких війна позбавила нормального життя і нормального навчання та “Останніх дзвоників”, дітям України, яких розкидало по світу. Для них останній дзвоник пролунає сьогодні не офлайн, а тільки онлайн!

Потім учні подивилися презентацію, у який підвели підсумки навчального року. Двоє дітей закінчили навчальний рік на високому рівні. Це Курінний Євген і Мудрик Дар`я, 16 - на достатньому, і це зайвий раз підтверджує незламність наших учнів та вчителів в умовах війни.

Цікавим етапом заходу став “Хіт-парад знань і досягнень”. Даша Мудрик підготувала презентацію. Кожен учень класу зробив наліпку ТОП, де зазначив усе, що запам'яталося при вивченні предметів, що здивувало, що було найважливішим і найцікавішим, що сподобалося. А потім провели Хіт - парад за підсумками цих робіт.

Підвели підсумки активності класу протягом року в житті школи. А також провели класні години за участю завідувачки бібліотекою Піддубної О.А., вчительки української мови та літератури Дібрової Т.В., старшого інспектора сектору кадрового забезпечення Краматорського районного управління поліції РУНІ в Донецькій області, майора поліції Терновою Н.М.

Рідна земля - це найдорожче в кожної людини, її просто не можна не любити. Тому дуже доречно прозвучала поезія В.Сосюри “Любіть Україну”. Класна керівниця звернулася до учнів зі словами - побажаннями.

А потім прозвучали слова привітання від батьків та учнів з різних куточків України та Європи. Пропонуємо подивитися відео.

І нарешті ще раз пролунав

Останній дзвоник.

Ура! Канікули!




bottom of page