top of page

Онлайн-курс "Ефективна та безпечна освіта під час війни"


Для українських вчителів, директорів шкіл та батьків учнів стартував безоплатний онлайн-курс щодо організації освітнього процесу в умовах війни. Учасники курсу "Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни" можуть отримати підвищення кваліфікації, повідомляє Міністерство освіти і науки України. Курс складається з 10 відео, зміст яких допоможе освітянам поглибити знання щодо евакуаційних заходів під час повітряних тривог, безпеки укриття, а також організації дистанційного та змішаного навчання. Крім того, під час проходження курсу можна опанувати техніку психологічної підтримки дітей та комунікації з ними в умовах кризи, наголошують у МОН. Зокрема, курс містить експертну інформацію про:

● алгоритм дій під час повітряної тривоги; ● організацію простору в укритті; ● активності для дітей в укритті; ● ефективні методики змішаного та онлайн-навчання; ● психологічну допомогу дітям; ● інструменти для підтримки ментального здоров’я вчителів; ● мінну безпеку для дітей; ● здоровий спосіб життя в умовах війни; ● взаємодію вчителів з батьками.

Ініціатива стане у нагоді не лише вчителям та директорам шкіл, але і психологам, представникам громадського сектору, батькам та асистентам вчителів, йдеться на сайті курсу. Експертами курсу про безпечну освіту під час війни стали провідні експерти громадської спілки "Освіторія", студії онлайн-освіти EdEra та МОН. Проєкт створено за підтримки дитячого фонду ЮНІСЕФ. Вище вказані теми курсу розкривають:

● Катерина Гольцберг, дитяча і сімейна психологиня, президентка Професійної асоціації аналітичних психологів; ● Олександр Педан, громадський діяч, телеведучий, блогер; ● Юрій Гайдученко, експерт проєкту "Навчаємось разом", учитель української мови та літератури НВК "Новопечерська школа"; ● Оксана Проскура, директорка Київської гімназії східних мов № 1; ● Зоя Литвин, голова громадської спілки "Освіторія", засновниця Новопечерської школи та премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine; ● Віктор Вітовецький, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту України.

"А також – Патрон, пес доброї волі ЮНІСЕФ", – додають у МОН. Охочі зареєструватися на курс, можуть зробити це за посиланням. Крім того, усі, хто успішно пройде курс, отримають сертифікат із підвищення кваліфікації на 0,2 кредиту ЄКТС, резюмують у відомстві.


bottom of page