top of page

Незабаром в Україні День Єднання!


16 лютого 2023 Україна вдруге буде відзначати День Єдності. Взимку 2022 року без пояснень Росія стягнула війська і військову техніку до українського кордону, після чого світові ЗМІ заявили про можливість військового вторгнення РФ в нашу країну. Серед можливих дат початку війни британське видавництво The Sun назвало 16 лютого.

Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і оголосив цю дату Днем єднання України. Перед загрозою всім свідомим громадянам треба об'єднатися, згадати, що для кожного з них означає Україна і бути готовими її захистити. Свято встановлено в Україні

«З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…»

Цього дня, згідно з Указом Президента України, прийнято проводити:

  • підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;

  • проведення закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідних іміджевих заходів, спрямованих на єднання та підтримку України.

  • виконання о 10.00 Державного Гімну України;

Українці вітають один одного з Днем єднання і приєднуються до святкування різними способами. Наприклад, 16 лютого можна прийти на роботу або навчання у вишиванці або прикріпити до одягу синьо-жовту стрічку.

Зараз, через рік, ми бачимо, що на жаль, тривога виявилася не марною. Але й народ український об'єднався, тому ворог не зміг захопити Україну. Наші громадяни сражаються на полі бою, займаються волонтерством, працюють, вносячи свій внесок в економіку країни, донатять на ЗСУ. Свій внесок у загальну справу вносять і школярі. Незважаючи на те, що наша школа працює дистанційно, ми закликаємо всіх учнів та педагогічних працівників приєднатися до відзначення цієї дати і 16 лютого пропонуємо одягнути вишиванки або прикріпити до одежі символічні жовто-блакитні стрічки чи приєднатись до уроку з маленькими прапорцями у руках - головне, що ми знову об'єднаємось у спільному прагненні проявити свою громадянську позицію та любов до України.

Також до свята впродовж тижня з 13.02. по 16.02.2023 пропонуємо долучитися в соцмережах до флешмобу, в рамках якого потрібно зробити (чи знайти готове) фото з прапором України, або намалювати його на долоньках (інколи малюють на щоках) і поставити на фото хештег #UAразом, а потім передати це завдання іншій людині або один клас передати іншому. Чекаємо на ваші фото і активну участь! Єднаймося всі радом!!! Разом до перемоги!!!

Пропонуємо подивитися відео про історію цього свята.


bottom of page