top of page

20 лютого у школі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні


Цього дня ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у середмісті Києва.

Загиблих учасників Революції Гідності називають Небесною Сотнею. Усі вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були і успішні підприємці, і студенти, і пенсіонери. Та вони стали уособленням людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

Революція Гідності підтвердила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну сприймають як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.

Сьогодні, в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну згадуємо ті доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

Учні доєдналися до загальношкільної акції «Янголи пам’яті»

На ранковій зустрічі 20 лютого учні 2-Б класу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, дізналися про події2013-2014 р, послухали аудіо казки про небесну сотню,прочитали оповідання ГалиниКарпи “Мій батько став зіркою” та взяли участь у акції "Ангели Пам'яті"

З метою вшанування патріотизму і мужності українців, які стали на захист прав і свободи національних інтересів українського народу в 10-А класі пройшов урок-диспут на тему: “Україна - територія гідності та свободи. За допомогою застосунку Google Maps учні здійснили віртуальну екскурсію місцями Революції Гідності, згадали трагічні події Євромайдану. Дискутували над запитанням: Яке місце та роль Героїв Небесної Сотні у контексті нинішньої російсько-української війни? Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які брали та беруть участь у війні на сході нашої держав

Класним керівником Поповою Альоною Василівною у 6-Б класі був проведений урок-реквієм "Небесна Сотня"- це Герої нашого часу!

В 11- А класі був проведений урок- диспут " Герої не вмирають". Діти пригадали події, які відбувалися в країні у 2014 році: переглянули відеоролик " Сторожа Гідності", прослухали пісню-реквієм "Пливе кача", відвідали онлайн- музей Революції Гідності

А в 7 - Б класі пройшов урок - дослідження “Нові часи, нові герої!”. Здобувачка освіти Мудрик Дар'я під керівництвом класного керівника Печатнікової Нелі Вікторівни дослідила історію розвитку тих трагічних подій, підготувала презентацію і розповіла про героїзм та боротьбу українського народу за європейські цінності, свободу і прагнення до демократії у нашій країні. Детальніше про цей урок можна подивитись за покликанням:

Здобувачі освіти долучились до участі в "Фотоспалах-сhallenge “Пливе кача, небо плаче”, до Дня Героїв Небесної Сотні і Всесвітнього дня соціальної справедливості, в рамках проведення ІІ обласного відкритого патріотичного дослідницького проєкту “Збережи свою ідентичність”. На сторінці Лиманської ЗОШ № 4 ви можете переглянути більше робіт за покликаннями Челендж "Пливе кача - небо плаче" 11-Б клас", 10-А, Мохова Анна, 10-Б Шутько Владислав

Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай память всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі!

20 лютого 2023 року о 16:00 учні та педагоги школи були присутні на обласному вечорі пам'яті"Memory-time", де всі разом вшановували пам'ять Героїв Небесної Сотні. На заході мали виступ Олена ІВАНОВА, наукова співробітниця Національного військово-історичного музею України, волонтерка громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Коло.медіа», Микола БОНДАР, військовий Збройних Сил України, голова громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Коло.медіа», Юрій АКСЕНИН, син Героя Небесної Сотні, голова громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні», які розповіли багато цікавих фактів про подвиг Героїв Небесної Сотні.

Слава Україні! Героям слава!

bottom of page