top of page

Найяскравіші заходи в рамках кампанії “16 днів проти насильства” в ЗЗСО № 4


В рамках кампанії "16 днів проти насильства" в ЗЗСО #4 Лиманської міської ради Донецької області практичні психологи школи Мартиненко Зінаїда та Лушин Станіслав заохотили учнів долучитись до фоточеленджу "Світ крізь помаранчеву призму. Стоп насильство!", для цього потрібно було сфотографувати будь що в помаранчевому кольорі і розмістити у будь- якій соц. мережі або у месенджері надіслати у групу класу з хештегом #16днівпротинасильства. Помаранчевий колір використовують, як єдину символіку заходів в рамках кампанії "16 днів проти насильства" по всьому світу, тому саме цей колір учні обрали для своїх шедеврів, з вірою у яскраве, мирне майбутнє, вільне від насильства. На фотоколажі ви можете побачити частину шедеврів.

А до Міжнародного дня боротьби з насильством та впродовж кампанії “16 днів проти насильства” для учасників освітнього процесу практичним психологом Зінаїдою Мартиненко було проведено вебінари та навчальні тренінги з протидії домашньому насильству та профілактики торгівля людьми за методичної підтримки ГО “Ла Страда-Україна”

А батькам учнів у Онлайн кабінеті психологів школи було запропоновано до ознайомлення багато корисної інформації з протидії насильству та переглянути виставу “Нові шрами”. Цей проєкт був створений у 2020 році, де зібрані реальні історії українських жінок та їхніх фізичних і душевних ран, які так і не змогли загоїтися. Через різні мистецькі формати усі бажаючі, хто зацікавився переглядом вистави змогли почути ці історії. Колаборація ООН в Україні та Дикого театру відбувається в рамках всесвітньої кампанії 16 Днів активізму проти ґендерно-зумовленого насильства, яка щороку відзначається з 25 листопада, Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

З метою популяризації волонтерської діяльності, виховання небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги та з нагоди Міжнародного Дня волонтера класними керівниками були проведені виховні години, на яких учні могли розповісти про волонтерську діяльність своїх близьких, або свій особистий досвід та почути історії один одного. Так в 11-А класі (класний керівник Сало Наталія) був проведений захід під гаслом "Добра воля". Письменна Яна презентувала відео " Волонтери-люди доброї волі". Влітку Яна працювала волонтером в дитячому таборі "Воєнне літо 2022: Разом до Перемоги", організованому парафіяльним осередком БО "Карітас" Солотвин. І до тепер, у разі необхідності, дівчина допомагає волонтерам Карітасу при проведенні заходів. Доцільним також було проведення анкетування, так як учні змогли дізнатися багато нового і цікавого про волонтерство.

До Міжнародного дня прав людини5 по 11 грудня 2022 року в Лиманському ЗЗСО #4 для учнів старшої ланки були проведені виховні години, так класним керівником 6-А класу Орел Світланою була проведена онлайн виховна година «Діти народжуються не для війни!», під час якої учні познайомились з пізнавальною презентацією та відео, метою яких було розширення правових знань дітей, формування уміння співвідносити норми моралі та права та застосування правових знань у повсякденному житті. Після чого діти надихнулись і намалювали малюнки на правову тематику, які увійшли у шкільну онлайн виставку малюнків.



Учні молодшої та середньої ланок, з 1 по 6 клас, намалювали малюнки на правову тематику, з яких було створено онлайн виставку, педагогами організаторами школи.Про права очима дітей можна поглянути натиснувши на покликання Виставка малюнків "Мої права"

На уроках історії, громадянської освіти та правознавства проведено дискурси на правову тематику. На фото ви можете побачити урок Заруднєвої Людмили для учнів школи.

Психологи школи запросили школярів пройти онлайн вікторину "Молодь проти СНІДу", де учні мали змогу перевірити, наскільки обізнані в темі профілактики хвороби.


До Дня білої стрічки (6 грудня) для учнів школи було проведено години-спілкування з нагоди вшанування вшанування пам'яті жінок- студенток, розстріляних у Монреалі. Учні мали змогу переглянути відео та обговорити проблеми насилля в сучасному світі. Фотоколаж із виховної години в 9-А класі (класний керівник Ігнатенко Ольга)

Психологи школи нагадують, що у складній ситуації ви завжди можете звернутися по допомогу, для цього можна скористатися телефонами “Гарячих ліній”

Або написати нам листа за покликанням у Скриньці довіри




bottom of page