top of page

Міжнародний День Птахів


1 квітня світ відзначає Міжнародний День Птахів, який є нагадуванням про важливість збереження та захисту птахів та їхніх середовищ існування. У зв'язку з цією подією, в нашому ліцеї було проведено ряд заходів, спрямованих на підвищення усвідомлення цінності птахів та їхнього впливу на наше середовище.

Одним з заходів була виставка онлайн фотографій птахів, яку організували учні та вчителі ліцею. На цій виставці були представлені різноманітні види птахів, які можна зустріти як в Україні, так і у різних куточках світу. Кожна фотографія супроводжувалася коротким описом про вид та його особливості.

Також учні взяли участь у майстер-класі «Пташок виготовляємо-весну закликаємо». Під керівництвом вчителів, разом з представниками бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка Лиманської ОТГ, діти  виготовляли пташок в техніці оригамі.

Здобувачі освіти Лиманського ліцею № 4 разом з РЛП “Клебан-Бик” мандрували у віртуальну подорож у пташине царство, поговорили про величезне значення перебування птахів у наших садах і лісах та познайомилися з деякими новими фактами життя пернатих рідного краю. 

Окрім цього, відбулися лекції та дискусії про важливість охорони птахів та їхніх міграційних маршрутів, а також про загрози, що ставляться перед птахами внаслідок змін клімату та знищення природних місць існування.

Ці заходи не лише сприяли підвищенню усвідомлення учнів про важливість природи та її мешканців, а й надихнули їх на дії в охороні птахів та їхнього середовища існування. Нехай кожен з нас робить свій внесок у збереження багатства та різноманіття природи, зокрема, світу птахів.







bottom of page