top of page

Міжнародна акція «НАЩАДКИ ВІЛЬНИХ 2019 імені Князя К.Острозького»

З 26 по 31 серпня в селі Урзуф Донецькій області на березі Азовського моря відбулася міжнародна акція "Нащадки Вільних 2019 імені Князя Костянтина Острозького", у якій взяли участь команди з шести областей України, Литви та Польщі.

Донеччину представляла команда Лиманської ЗОШ № 4 «Лиманські яструби» (середня вікова категорія).

У ході таборування команди з України, Литви та Польщі мали змогу презентувати своїх національних героїв, освоїти навички з тактики, домедичної допомоги, кібербезпеки та відпочити на березі моря.


Також учасники змагань дізналися про те, як працює дезінформація і пропаганда, засобами яких Росія намагається посварити країни Центрально-Східної Європи.

Після лекцій діти включилися в практичну гру, під час якої вони дізналися про те, як за рахунок спекуляцій на історичних суперечностях між країнами Балто-Чорноморського регіону можна спровокувати конфлікт сьогодні та як таким спробам протидіяти.

Під час вечірньої ватри було презентовано книгу Вітольда Добровольського "Кров і Земля: війна в Україні очима польського націоналіста" за участі самого автора і представника Азовського Руху в Польщі та перекладача книги Владислава Ковальчука.

Під час презентації присутні дізналися про те, як виглядають сучасні українсько-польські відносини в очах поляків у контексті війни на Сході України.

31 серпня відбувся фінал, за результатами якого місця розподілились таким чином:

І місце -"Сокіл", Хмельницька область ІІ місце -"Північні коти", Чернігівська область ІІІ місце -"Лиманські яструби", Донецька область

Вітаємо команду переможців «Лиманські яструби»:

Левковський Валерій (ройовий), Дудченко Віктор, Вовчинський Денис, Максімова Аріна, Слєпцов Ярослав, Шнепов Андрій – учні 9-Б класу, Катасонова Ольга- 9-А, Кузовков Олексій – 10–А (керівники команди: Левковська С.С., Чернишова О.А.).

Змагання проходили за підтримки Міністерства в справах сім'ї, молоді і спорту, а також молодіжних організацій Юнацький Корпус, Український Легіон та Донецької обласної державної адміністрації.

bottom of page