top of page

Ми не маємо права забути


Голодомор 1932–1933 років — одна з найжахливіших сторінок в історії України. Голодомор визнаний геноцидом українського народу в Україні, а також ще у понад 30 країнах світу. До вшанування 90-х роковин геноциду в Лиманському ліцеї було проведено ряд заходів.


«Ми не маємо права забути» – саме під таким гаслом відбувся виховний захід – реквієм “Бо там, де пам'ять, - не мовчать!” з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. для учнів 5-А класу. Школярі дізналися про трагічне минуле свого народу; переглянули та обговорили анімаційний фільм "Голодний дух"; вшанували пам'ять безвинно замучених голодом українців; виготовили незабудку - головну квітку-символ Голодомору.

У 5-Б класі пройшла історична година пам'яті на тему «То був страшний навмисний злочин…». Мета заходу ознайомити здобувачів освіти з історією нашого минулого, розкрити тему Голодомору, привчати дітей до шани хліборобської праці та поваги до хлібу. Виховувати почуття поваги та співчуття до загиблих під час Голодомору.

У 3-А класі пройшла Година пам'яті " Голод 33-го-біль душі і пам'ять серця".

В ОКП Лиманського ліцею № 4 пройшов захід та виставка, яка відображала трагічні події тих часів. Говорили про важливість не забувати минуле, а також про необхідність пам'яті всіх, хто постраждав у трагедії, яка залишила невиправдані сліди в історії нашої країни. Дякуємо всім, хто долучився до цього заходу та показав свою підтримку та вшанування пам'яті жертв голодомору.




Учні 8-А, 5-А, 5-Б, 3-А класів долучились до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті", яка проходить не лише на згадку про жертв Голодомору, а ще як заклик до нинішніх і майбутніх поколінь українців не забувати про трагедії нашого народу минулих років і робити все від нас залежне, щоб ці страшні сторінки в історії українського народу ніколи не повторилися!


Підготовлені інформаційні матеріали бібліотекарем Піддубною О.А.:








bottom of page