top of page

Кампанія “16 днів проти насильства” в ліцеї №4


Учні та педагоги ліцею № 4 Лиманської міської ради Донецької області активно долучились до кампанії "16 днів проти насильства"!

Практичні психологи ліцею провели онлайн опитування щодо діагностики проблем насильства в сім’ї та школі за допомогою гугл-опитування Діагностика проблем в сім'ї та школі з метою визначення актуальності проблеми насильства щодо дітей.





На основі отриманих результатів анкетувань виявили, що переважна більшість учасників освітнього процесу стикались з темою насильства.

Психологи заохотили учнів долучитись до акції “Долоньки добра”, метою якої була активація уваги дітей на те, що кожен з них може робити добро. Щоб долучитися до акції дітям треба вирізати з помаранчевого паперу, або намалювати долоньку при цьому написати на ній свою добру справу, яку вони зробили останнім часом. Та до челенджу "Розфарбуй світ помаранчевим", для цього потрібно було розфарбувати розмальовку або намалювати малюнок в помаранчевому кольорі.  


  Помаранчевий колір використовують, як єдину символіку заходів в рамках кампанії "16 днів проти насильства" по всьому світу, тому саме цей колір учні обрали для своїх шедеврів, з вірою у яскраве, мирне майбутнє, вільне від насильства. На фотоколажі  ви можете побачити частину шедеврів.

  

До Міжнародного дня боротьби з насильством та впродовж кампанії для учнів ліцею та ОКП психологами було проведено Години психолога з протидії домашньому насильству за методичної підтримки ГО “Ла Страда-Україна”

Всім охочим  запропонували пройти цікавий онлайн квест “Коло безпеки” , який ознайомлює з темами насильства, його виявлення та захисту. Натиснувши на посилання, можете перевірити свої знання "Коло безпеки"


та онлайн вікторину "Молодь проти СНІДу", де учні мали змогу перевірити,  наскільки обізнані в темі профілактики хвороби.



 

А батькам учнів у Онлайн кабінеті психологів ліцею було запропоновано до ознайомлення багато корисної інформації з протидії насильству та переглянути виставу “Нові шрами” та освітні серіали.


Важливу роль відіграє психологічна просвіта та розповсюження просвітницької інформації серед здобувачів освіти та батьків в батьківських групах, на сайті ліцею та Онлайн кабінеті психолога, де ви можете переглянути серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті» посилання, про домашнє насильство «Я отримала сьогодні квіти» посилання, кібербулінг: як захистити себе та дітей від віртуального насильства посилання, Infoдайджест для педагогів від Ed-Era «Дім (не)безпеки» посилання


Психологи ліцею нагадують, що у складній ситуації ви завжди можете звернутися по допомогу, для цього можна скористатися телефонами “Гарячих ліній”



Або написати нам листа  за покликанням у  Скриньці довіри


 



Разом зробимо світ добрішим!!!

bottom of page