top of page

Долучайся до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»!


Донецький обласний еколого-натуралістичний центр проводить обласний етап Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» з 17 серпня по 16 вересня 2023 року.

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці - незламні і продовжуємо боронити свою державу і допомагати нашим захисникам. Молодь та громадяни об'єднують зусилля і разом підтримують екологічний стан навколишнього середовища. Ми об’єднуємо громадян з метою формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад та залучення ВПО до суспільно корисної діяльності.

Акції прибирання відбудуться у всьому світі, об’єднають мільйони учасників. У 2023 році Всесвітній день прибирання пройде з дотриманням заборон, обмежень, які діють на період війни. Рекомендований період проведення по 16 вересня 2023 року в різних форматах в залежності від можливостей у воєнних реаліях:

- цифрове прибирання онлайн;

- прибирання прибудинкових територій, прибирання територій установ, організацій, закладів освіти;

- сортування вторинної сировини та здача на перероблення;

- приурочення осіннього місячнику благоустрою до Всесвітнього дня прибирання в Україні тощо.


Задача учасника - обрати один з видів участі, сфотографувати свою діяльність, завантажити фото та відео на Google Диск, надавши доступ для перегляду за посиланням і завантажити їх у реєстраційну форму (дивись нижче). Також можна продублювати їх у телеграм (прикріпляйте як файл) з приписом:

https://t.me/WCD_photo_video_bank #область, назва вашого населеного пункту, кількість учасників, що робили коротко українською мовою, посилання як вас відмічати в Інстаграм.

Результати участі у Дні прибирання необхідно зареєструвати до 17 вересня 2023 року (до 12:00) за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1cy3hdd-1jy1PI3lRyz05yd8a-_9pAXNENSydTZ0ZWh8/edit


Наша участь надасть змогу провести міжнародну подію «World Cleanup Day» в Україні на високоякісному рівні та зробити вагомий внесок у виховання дбайливого ставлення громадян до довкілля.

День прибирання проходить під гаслом

«Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».




bottom of page