top of page

День єднання в Лиманському ліцеї №4



День єднання — молоде свято. У 2024 році українці святкують його лише втретє. Тому в цього свята немає багаторічних традицій.

Згідно УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 53/2022 “Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства” з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість 16 лютого оголошено Днем єднання.

16 лютого в українських містах і селищах піднімають державний прапор і виконують гімн. В цей день можна одягнути вишиванку, додати жовто-блакитних елементів в свій одяг. Звісно, в цей день потрібно підтримати нашу армію донатом.

В Лиманському ліцеї №4 проведені  виховні години з тематик “Єднаймося заради Перемоги!”, “16 лютого - День єднання”. Діти дізналися про історію виникнення свята, із задоволенням грали, співали, розгадували загадки, ребуси, виконували різноманітні завдання.

На знак підтримки свята учні  одягли синьо-жовті стрічки, браслети та віртуально  з’єднали свої руки, чим підтримали дух єдності нашого народу!








Саме в єднанні — сила українців. Головна мета Дня єднання — показати єдність нашого народу на тлі військової загрози. Що в нас є сили боротись за свою незалежність та свободу.

bottom of page