top of page

День Європи - єдність у різноманітні

День Європи — це не лише свято, яке свідчить про прагнення України до європейської інтеграції, але й важливий символ, який зближує країну з цінностями, ідеями та історією Європейського Союзу

День Європи в Україні не лише відзначається як символ інтеграції та співпраці з Європейським Союзом, але й є нагадуванням про необхідність спільних зусиль для зміцнення миру, демократії та процвітання на континенті. З нагоди цього дня в Лиманському ліцеї № 4 були проведені цікаві і різноманітні заходи.

У 3 – А класі (класний керівник Тертична А.А) була проведена інформаційна хвилинка «Разом  ми – Європа».

Сьогодні Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною у нашій боротьбі проти російської агресії.

Синє європейське знамено з 12-ма зірками, що символізують повноту й досконалість майорить поруч з нашим синьо-жовтим стягом.

Також учні 3 – А взяли участь у фоточелендж  «В Європу з Україною в серці».

Куточків різних на землі багато.

Європа серед них – найкраща над усім,

Бо саме тут ми маємо зростати.

Європа – наш великий спільний дім!

З нагоди відзначення в Україні Дня Європи та з  метою ознайомлення дітей з країнами Європи, їх особливостями, досягненнями, традиціями, можливістю долучитися до європейських цінностей для учнів 5-А класу (класний керівник  Н.Л.Іловайська) Лиманського ліцею №4  була проведена інтерактивна  гра до Дня Європи в Україні «Європа на долоні», спрямована на розширення знань про культуру країн Європи. Учні набули знань про історію створення Євросоюзу, прослухали гімн Європейського союзу, ознайомились з культурою, цікавими фактами, особливостями національної кухні, згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та що означає прагнення бути європейцями.

Працівники бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка разом з бібліотекарями Лиманської ОТГ  провели віртуальну подорож «Київ – європейська столиця з давньою історією» з учнями 6-А класу Лиманського ліцею 4 (кл. керівник Циба О.О.) Ведучі Спасова О.Ю. та Задорожня Н.О. за допомогою презентації познайомили  користувачів з історією свята,  символікою ЄС- прапором та гімном. Потім на заході діти виразно декламували вірші.  Подорожуючи   історичним  Києвом  учасники зустрічі  побачили все те, чим багата столиця:  історією, культурою, національними традиціями, пам’ятками історії та культури. Але всі  знають, що найбільша цінність - це народ, який цінує і береже свої традиції. Під час зустрічі  Кравченко І.Г.  презентувала вірш  бібліотекаря Лиманського ліцею № 4  Піддубної Олени   про Європу. Виконуючі завдання конкурсів хлопці та дівчата мали змогу показати свою ерудицію. Захід пройшов невимушено. Всі учасники залишилися задоволеними.

У 8-А кл. (класний керівник Чернишова О.А.)  пройшла інформаційно-пізнавальна година спілкування «Україна - європейська держава».

У день Європи серця відкриваємо,

Дружбою й єдністю ми обіймаємо.

Славимо мрії, які нас єднають,

Україна до Європи теж приєднається!

Європа – це місце, де культури зливаються,

Де ми разом – СІМ'Я, на яку завжди покладаємося!

Учні 10- А класу (класний керівник О.М. Ігнатенко)  пройшли євровікторину на euroquiz до 20 річниці найбільшого розширення ЄС, створили інтерплакат прапорів та визначних місць ЄС, зіграли в улюблену гру Kahoot по історії Євросоюзу, складали і створювали пазли прапорів країн Європи. В кінці відповіли за допомогою mentimeter на питання: « Якою я бачу Україну після війни? Країна моєї мрії»


bottom of page