top of page

День Української Державності. Як відзначили у школі.

28 липня - державне свято - День Української Державності. Сьогодні цей день є особливим для кожного свідомого громадянина країни, кожного патріота, кожного з нас, хто стоїть до кінця разом з усією Україною у непримиренній боротьбі з ворогом та у відстоюванні своєї ідентичності.

Тож з нагоди відзначення та особливого значення Дня Державності України в умовах сьогодення учням та ученицям Лиманської ЗОШ № 4 було запропоновано низку заходів та знайомство з інформаційними матеріалами. Так протягом тижня діти мали можливість познайомитись з обласною вебвітриною з матеріалами про місце та роль нашого регіону в тисячолітньому процесі українського державотворення, підготовленою ДОМАНУМ, і пройти вікторину за результатами участі у проєкті.

Також увазі школярів було запропоновано переглянути дві відеолекції, підготовлених ДОМАНУМ, у яких розповідалось про Володимира Великого як полководця та як реформатора і його спроби зміцнити владу для забезпечення духовної єдності держави за допомогою релігії - спочатку язичництва, потім – християнства.

Не залишилось поза увагою, особливо молодших школярів, знайомство з матеріалами інтерактивної книги до Дня Державності, а головне - з уявними сторінками в соціальних мережах головних українських державотворців, таких як княгиня Ольга, Володимир Великий, Ярослав Мудрий та багато інших. Також учні мали можливість пограти з друзями в онлайн-вікторині, намагаючись впізнати українську історичну постать за висловлюваннями та сучасним портретом.

Вітаємо усіх українців із національним святом і бажаємо, щоб День української державності об'єднав українців по всьому світі. Щоби ідентичність українців сприяла процвітанню Батьківщини. Щоби ми щасливо жили у своїй країні, розвивалися на своїй землі. Зі Святом!


bottom of page