top of page

День українського добровольця




14 березня в Україні відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну.        

14 березня 2014-го на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили 500 бійців Самооборони Майдану. Вони сформували перший добровольчий батальйон для захисту України від російської гібридної агресії на Сході.  

День українського добровольця встановлено Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VII на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.          Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук і ставали на захист своєї Батьківщини.Нині добровольцем став увесь Український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних Сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий стати до їхніх лав завтра.          

Учні Лиманського ліцею №4 теж вітають наших захисників-добровольців, з повагою висловлюють їм слова подяки за відданість, мужність та героїзм. А ще нагадують, щоб наші воїни берегли себе, тому що їх чекають вдома, їх люблять і за них молиться вся Україна. інформаційна година присвячена Дню українського добровольця







Наша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої перемоги.   

Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму.

Більше в Facebook спільноті закладу

 





bottom of page