top of page

День українського добровольця


В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця. Його встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та ериторіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Як відомо, 14 березня 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Працівники нашої школи долучилися до цього свята. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих, поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на честь випускника школи Володимира Бражника, який був добровольцем і загинув під Іловайськом у серпні 2014 року. Перед присутніми виступила директор школи Н.Л.Іловайська, яка привітала всіх зі святом та побажала миру Україні.

Хай пам'ять всіх невинно вбитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.




bottom of page