top of page

День Соборності України


22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року No 42/99. Державне свято День Соборності України учні школи відзначили урочисто та патріотично. Для школярів 1-8 класів були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Навіки єдина», «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг», а також вікторина «Як я знаю Україну?». Під час уроків діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.


Учні початкової ланки взяли участь у конкурсі малюнків «Моя рідна Україна», учні 8-А класу випустили святкову стіннівку.


У вестибюлі школи пройшло урочисте покладання квітів до меморіальної дошки, встановленої на честь випускника школи В.Бражника. На заході були присутні учні 9-х-11-х класів, до всіх присутніх з привітальним словом звернулась директор школи О.В.Грипась та наголосила, що це національне свято є важливим для жителів нашої країни. Воно було засноване, щоб українці пам'ятали, що їхня країна - вільна і незалежна держава.


Кульмінацією святкування стало проведення флешмобу: «Живий ланцюг єднання», учні старшої школи, тримаючи державні прапорці, створили нерозривний, символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.



У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка «22 січня - День Соборності України».




21 січня 2022 року на базі молодіжного центру «Вайб» управлінням освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради був проведений захід до Дня Соборності України. В рамках заходу учнівська молодь послухала цікавий екскурс в історію, який підготував вчитель історії Перевишко Володимир Олександрович та переглянула фільм «Відеоісторія. Як творилася держава. Українська революція 1917-1921 років».



Проведені заходи подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.




bottom of page