top of page

День Свободи та Гідності

21 листопада 2021 року, відповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 №872/2014, в Україні відзначатиметься День Гідності і Свободи.

Метою запровадження пам’ятної дати стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року (Свято Свободи) та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності) постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Наша школа також не залишилась осторонь цього дня. В закладі був проведений тематичний мітінг, до якого долучилися працівники школи. До всіх присутніх звернулась директор школи О.В.Грипась, нагадала про ті буремні та страшні події 2014 року. Хвилиною мовчання схили низько голови перед пам’яттю людей різного віку,яких було вбито у мирний,цивілізований час 21 століття. Вшанували пам’ять героїв різних історичних подій: Голодомору 1932р-33рр., Битви під Крутами, Бабиного Яру, запалили свічки перед меморіальною дошкою,встановленою на випускника нашої школи Бражника Володимира, який поклав своє життя за свободу та гідність української держави і загинув під Іловайськом у 2014 році.



bottom of page