top of page

День пам’яті загиблих захисників України


29 серпня – один із найтрагічніших днів в історії країни. Саме 29 серпня 2014 р. під час бойових дій на Сході українська армія зазнала найбільших втрат. Цього дня загинуло 147 військовослужбовців Збройних Сил України.

Символом пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України став сонях. Трагічні події російсько-української війни розгорталися на полях соняхів, які вже поспіли. Під соняхами сотні захисників України поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

З метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві Указом України Володимиром Зеленським 24 серпня 2019 року було підписано Указ про затвердження Дня пам'яті захисників України, який буде відзначатися 29 серпня.

Український інститут національної пам’яті розробив тематичні методичні та інформаційні матеріали з нагоди цієї жалобної дати, які пропонуємо використовувати в освітньому просторі.

Майстер-клас «Як виготовити сонях пам’яті».

Вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України є надзвичайно важливим днем для майбутнього нашої країни. Тож пам’ятаймо, що без глибокого відчуття патріотизму, самовідданості та любові до рідної землі, неможливо побудувати сильну, самостійну та успішну державу, за щасливе майбутнє якої і досі гинуть наші співвітчизники.

bottom of page