top of page

День пам’яті загиблих захисників України

29 серпня – один із найтрагічніших днів в історії країни. Саме 29 серпня 2014 р. під час бойових дій на Сході українська армія зазнала найбільших втрат. Цього дня загинуло 147 військовослужбовців Збройних Сил України.

Символом пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України став сонях. Трагічні події російсько-української війни розгорталися на полях соняхів, які вже поспіли. Під соняхами сотні захисників України поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

З метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві Указом України Володимиром Зеленським 24 серпня 2019 року було підписано Указ про затвердження Дня пам'яті захисників України, який буде відзначатися 29 серпня.

Напередодні Дня пам’яті загиблих захисників України , а саме 27 серпня, в Лиманській ЗОШ № 4 пройшов мітинг з цієї нагоди. На заході був присутній колектив школи, учні, мати Бражника Володимира, Любов Іванівна, та Воскобойніков Євген Олегович. Всі мали можливість згадати ті страшні кроваві серпневі дні.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки вшанували пам'ять загиблих земляків: Бражника Володимира, випускника школи, який загинув в Іловайському котлі, Карпа Сергія, Запари Геннадія, Пронькова Ростислава, Красногрудь Дмитра, Кудрявцева Олексія.

Присутні змогли продивитися відеоролик, створений відділом національного виховання ІППО, в якому в зворушливій формі відображені події,які нагадують про одну з найкривавіших сторінок війни на Сході України – Іловайську трагедію.

Під час мітингу присутні висловили співчуття рідним загиблих Героїв. Ми не забули про їх подвиг! Світла та вічна пам’ять Героям!

До матері Бражника Володимира, Любов Іванівні, звернулася зі словами подяки учитель Гришина Олена Василівна та присвятила їй пісню.

Воскобойніков Є.О. подарував бібліотеці книгу Ігора Зоца « Донбасія»- нариси про людей Донбасу, які своїм життям доводять: Донбас був,є і залишатиметься українським.

Ведучі наголосили, що хочеться вірити,надіятися, що війна скоро закінчиться, що діти не будуть знати страшного слова «війна». Про це і розповів у своєму вірші учень 6-А класу Макаров Олександр.




bottom of page