top of page

День пам’яті жертв голодомору у ЗОШ №4

На підвіконні палахтить

Скорботи полум’я священне –

То свічка пам’яті горить

За всіх безвинно убієнних.



Голодомор – акт геноциду Українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян. У школі пройшли жалобні заходи до Дня пам’яті жертв голодомору в Україні 1932-1933 років.

Лиманська ЗОШ №4 приєдналася до акції «Запали свічку» та вшанувала пам'ять загиблих хвилиною мовчання. В цю мить кожен школяр замислився про той непереборний жах, який охоплює людину в момент, коли вона просить у матері їсти, а навіть малесенького шматочка хліба немає, про нестерпний біль від втрати рідних...

Серед учнів 2-11 класів пройшов ЄІД під гаслом «Збережи пам’ять»,школярі 8-Б,8-В,9-А,9-Б класів переглянули фільм «Червоне намисто».,10-Б,8-А класів мультфільм «Голодний дух».

Випускники школи 11-Б і 11-А в рамках підготовки до ЗНО пройшли освітні тести за посиланням, наданим ДОН ОБЛІППО,класні колективи випустили стіннівки до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Під час проведення ЄІД учні та вчителі створювали інсталяції, запалювали свічки пам’яті, на мапі України відтворювали місця, які найбільш постраждали від Голодомору,малювали,робили аплікації.

Учні та батьки школи мають змогу продивитися відеоролик «Збережи пам’ять!Збережи правду!» Українського інституту національної пам’яті за посиланням.




bottom of page