top of page

День пам’яті жертв Голодомору

Щороку у четверту суботу листопада (цьогоріч – 27 листопада 2021 року) ми вшановуємо мільйони українців, вбитих під час Голодомору, хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах міст, біля пам’ятників жертвам Голодомору. Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу таких жахливих трагедій, як Голодомор 1932-1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі — України. Голод — це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

З метою вшанування пам'яті безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховування в учнів особистісні риси громадянина України, патріотизму, розвитку у дітей траурного етикету, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих, 26 листопада в Лиманській ЗОШ № 4 пройшли наступні заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору:

Для учнів початкових пройшли бесіди «Були колись страшні часи», де ознайомились з трагічним минулим нашого народу. Під час бесіди, діти виготовляли янголів, складали з квітів «незабудка» мапу нашої держави, розмальовували хлібину.

- Для учнів старшої ланки були проведені інформаційні хвилинки «Голодомор 1932-33 років», під час яких здобувачі освіти згадали всіх невинно вбитих українців хвилиною мовчання, підготували документальні відео - та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.



- В шкільній бібліотеці оформлена книжкова виставка під гаслом «Минуле стукає в наші серця».



- Учні 9-В класу випустили стіннівку.



bottom of page