top of page

День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні 20.02.2022р. в Лиманській ЗОШ № 4 пройшов мітинг та покладання квітів до меморіальної дошки, встановленої на честь випускника школи Бражника Володимира. Під час мітингу, ведуча акцентувала увагу присутніх на тому,що цей день назавжди залишиться в пам’ яті українців, бо кожний із загиблих відстоював інтереси рідної України, українців, тобто всіх нас. Директор школи Грипась О.В. ,звертаючись до присутніх, наголосила, що майбутнє України залежить від кожного з нас, від того, що конкретно зробили ми для процвітання нашої держави.

Класні керівники провели онлайн-заходи з учнями :

- 1-4 класи тематичні хвилинки « У нашій пам’яті вона назавжди залишаться»;

- 5-8 класи Флешмоб «Запали лампадку, згадай поіменно Героїв Небесної Сотні»;

- 9-11 класи класні години « Гідності хай промінь не згасає»;

- Учні 9-А на базі молодіжного центру «Вайб» подивилися презентацію, присвячену вшануванню пам'яті Героїв Небесної сотні та прослухали класного керівника Гордієнко К.В з доповіддю про історію Революції Годності.



Ми закликаємо вас сьогодні згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

bottom of page