top of page

День пам'яті Героїв Крут - 104 роки безстрашному подвигу 300 студентів

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин. З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут, в Лиманській ЗОШ № 4 28.01.2022 пройшли наступні заходи:

  • Тематичні хвилинки для учнів 1-4 класів « На Аскольдовій могилі поховали їх..», на яких вчителі прищеплювали почуття національної гідності, гордість за свою Батьківщину та народ, повагу до історії власного народу.


  • В 5-11 класах пройшли онлайн -виховні години «Коли стають до зброї діти - народ цей не перемогти», під час яких було акцентовано увагу на почуттях патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого.

  • Учні 7-Г класу ознайомилися з бібліотечною виставкою та подивилися фільм «1918 - Крути»

  • Класні колективи випустили стіннівки « Річниця пам’яті Героїв Крут».

  • Бібліотекарі школи підготували книжкову виставку « 28 січня - День пам’яті Героїв Крут».

  • У фойє школи відбулося покладання квітів до меморіальною дошки, встановленої на честь В.Бражника, в знак глибокої пошани до всіх, хто поклав своє життя за Незалежність і Свободу України.



bottom of page