top of page

День Конституції України

Конституція України є основним законом нашої держави. Не дивно, що існує свято, присвячене їй - День Конституції.

Святкування Дня Конституції України щороку проходить в одну і ту ж дату - 28 червня. Вона обрана не випадково, адже саме в цей день рівно 25 років тому, в 1996 році, Україна отримала свій основний закон. Процес підготовки Конституції України тривав шість років, починаючи з 1990 року. У ніч на 28 червня 1996 року, після майже доби безперервної роботи, Основний закон нарешті був прийнятий Верховною Радою. "Є Конституція!",- такими були перші слова тодішнього голови Верховної Ради Олександра Мороза після прийняття Основного Закону. Сталося це голосами 315 народних депутатів. Президент складає присягу на вірність Українському народові, поклавши руку на Конституцію і Пересопницьке Євангеліє.

Конституція України існує в мініатюрній версії - в 2011 році з'явилася книга розміром 2х3 см.у ній всього 160 сторінок, а кожна буква не більше 1 мм. важить ця міні-Конституція лише 15 г. Вона була створена приблизно за два місяці зусиллями художника-графіка Ігоря Степанова.

Є також і електронна Конституція України для дітей у вигляді коміксів. Її авторами є брати Капранови, а художником – Олександр Костенко.


До Дня Конституції учні 5-х класів провели флешмоб «Україна-моя Батьківщина». Вони вітали всіх зі святом,розповідали вірші. Ще раз наголосили про те,що Лиман , їхня маленька Батьківщина, - це Україна, і вони люблять і поважають свою рідну землю,її Закони.




bottom of page