top of page

Учні закладу відзначили на ОКП День Конституції України


28 червня учні відвідали ОКП на базі Лиманської ЗОШ 4, разом із соціальним педагогом Барабашем Є.Ю. взяли участь у просвітницькому заході інформ-міксі "Закон, права і обов'язки" і відзначили 27-му річницю головного Закону України.

Під час заходу учні дізнались про історію та значення Конституції, обговорили основні права та обов'язки здобувачів освіти, цінності Конституції, а саме:

1. Конституція України — головний державний закон, який визначає:

● порядок і принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади;

● державний устрій;

● права й обов’язки держави, суспільства та громадян;

● виборчу систему.

2. Конституція не просто визначає демократичний курс нашої країни, але й закріплює правові основи, незалежність і територіальну цілісність України. Крім того, документ визначає права людини та громадянина у межах держави.

3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, — зазначено у статті 3 Конституції України.

Школяри усвідомили, що сьогодні для них, як і для всіх українців, Конституція – ядро національної правової системи України. Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність. Наша Конституція справді орієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою. Впевнені, що лиманські діти відчули і продовжують усвідомлювати, що значить жити в правовій державі.

Слава Україні!


bottom of page