top of page

День добровольця у школі


Українські добровольці – це символ звитяги, самопожертви та героїзму. 14 березня в Україні відповідно до Постанови Верховної Ради від 17 січня 2017 року №1822 VІІІ «Про встановлення Дня українського добровольця» відзначають День українського добровольця. Це свято приурочено сучасним добровольцям, що 14 березня 2014 року започаткували формування першого батальйону добровольців.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності у ЗЗСО № 4 були проведені тематичні заходи.

Для молодшої ланки - організовано патріотичні години «Вони для нас виборюють життя…», під час яких пройшлися сторінками історії і з'ясували, хто були першими добровольцями і що вони здобули для України. Діти познайомились з трагічною історією героя України Дмитра Коцюбайла, який нещодавно загинув під Бахмутом і усвідомили, що для того, щоб життя і подвиги таких героїв були не марними, їх не просто потрібно не забувати і пам'ятати, а й самим бути гідними громадянами своєї держави і робити все для того, щоб збудувати у майбутньому сильну, міцну, незалежну Державу. Учні 2-А класу наприкінці патріотичної години закріпили свої знання за допомогою патріотичної вікторини.

У 2- Б провели класу годину з елементами бесіди День добровольця, під час якої відзначили безцінний вклад добровольців-захисників у перемогу і акцентували увагу на тому, що добровольцями зараз став весь український народ, який вірить у перемогу і наближає її.

Класними керівниками 5, 7-11 класів проведено виховні години «Мужність і патріотизм бійців-добровольців», «Доброволець – герой сьогодення», а в 9-А класі було проведено годину спілкування-гру з вікториною "Подорож у часі: Захисники за покликанням серця.

Вчителем історії Поповою Альоною проведено уроки мужності у 6 класах “За Україну - за її волю ...”, під час якого здобувачі освіти здійснили 3D-тур історико-культурним комплексом «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця», обговорили хронологію історичних подій щодо виборювання українцями і віковічних прагнень до незалежності і свободи. Діти дізнались, чому саме в цей день, 14 березня, 6 років потому було засноване це свято.

Вчителями Захисту України Сало Валерієм та Кислюком Дмитром на уроках проведено відеотайми «Чи міг би я бути добровольцем?», «Мужність і честь українських захисників-добровольців», після перегляду яких разом з учнями обговорили образ українського добровольця, важливі риси та історію заснування свята

Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників. І наш обов’язок пам’ятати про їхній подвиг, пам’ятати про нашу історію, всім хто протягом вже кількох сотень років завжди, коли виникає загроза для нашої України, сміливо йде в бій за її цілісність та незалежність.

Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу - бути не байдужим до свого сьогодення та майбуття.

"Слава Героям-добровольцям,

які у вирішальний момент встали на захист нашої свободи і показали приклад непокори для всієї України"






bottom of page