top of page

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це - день мужніх та самовідданих людей, які в 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на ЧАЕС четвертого енергоблоку.

Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю.

Сьогодні наш обов’язок - пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

З нагоди цієї дати у народному краєзнавчому музеї міста Лиман відбулася тематична програма «Пам'ять на життя». Учні 11 - Б класу разом зі своїм класним керівником Ігнатенко О.М. відвідали цей захід, на якому були присутні ліквідатори Ющенко М.М., Адахмаєв С.А., Рассоха В.К. Вони поділилися з присутніми спогадами про ті часи, нагадали про те, що атом можна використовувати тільки в мирних цілях.

В музеї відкрилась творча виставка, присвячена цій темі, була презентована друга книга О.Пасічника про Чорнобиль «Пульс совісті».

Учні з задоволенням слухали ліквідаторів, ставили питання, висловили їм слова подяки за їх мужність та героїзм.


bottom of page