top of page

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щорічно 15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180 і приурочено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. І куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство вони заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни–миротворця.

Цей день був великою радістю для воїнів-афганців та їх родин, але він став і символом пам’яті за загиблими далеко від Батьківщини українцями. Ми схиляємо голови перед живими і полеглими, перед їх мужністю та самовідданістю.


bottom of page