top of page

День безпечного Інтернету



4 квітня відзначається одне з найцікавіших днів у сучасному календарі – Міжнародний день Інтернету. Цей день, який існує вже більше двадцяти років, відзначає важливість та вплив Інтернету на сучасне суспільство. Його святкують в день преставлення (смерті) святого Ісидора Севільського, покровителя учнів і студентів Ісидора Севільського, який жив у VII столітті, часто згадують як покровителя інтернету

    Інтернет – це не просто мережа з'єднання комп'ютерів. Це справжня віртуальна енциклопедія людських знань, яка містить безмежну кількість інформації про різні аспекти життя, від науки та технологій до мистецтва та культури. Інтернет дозволяє нам знайти відповіді на будь-які питання, спілкуватися з друзями та родиною в усьому світу, отримувати нові знання.

      Інтернет сьогодні став не лише безмежним джерелом інформації, а й важливим інструментом спілкування та розвитку. Цей день нагадує нам про важливість доступу до інформації та можливостей для всіх людей незалежно від їхнього місця проживання, соціального статусу чи економічного стану.

      Міжнародний день Інтернету закликає нас вивчати, вдосконалювати та ділитися знаннями, розширювати горизонти, сприяти взаєморозумінню та безпечному використанню всесвітньої Мережі.

     Україна не залишається осторонь цього процесу. За статистичними даними, станом на 2024 рік, понад 65% населення України віком від 16 до 74 років має доступ до Інтернету (а це – понад 27 мільйонів людей). Зростання користувачів соціальних мереж у країні також вражає: лише за останній рік кількість активних користувачів соціальних мереж зросла на 12%, до понад 25 мільйонів осіб.

    Усі учні нашого ліцею є користувачами Інтернету. Він допомагає дітям у навчанні, однак є в ньому і небезпеки Тому дуже важливою була проведена на базі ОКП Лиманського ліцею №4  година спілкування з психологом на тему "Безпечне спілкування в інтернеті. Кібербулінг, грумінг, секстинг"з метою формувати в учнів уявлення про актуальні ризики в Інтернеті, пов’язані з надсиланням власних  фото та відео.

Під час заняття розглянули основні небезпеки пов'язані з розповсюдженням особистої інформації, а також алгоритм дій в разі неправомірного використання особистої інформації фото тощо.





bottom of page