top of page

Відбулися спільні тактико-спеціальні навчання служб міста щодо рятування людей на льоду

Через постійні коливання температури повітря, крига на водоймах Лиманщини є недостатньо міцною, через що існує ризик для життя людей, які виходять на лід. Саме для того, щоб бути готовими надати допомогу людині, яка провалилася під кригу та з метою відпрацювання дій пожежно-рятувальних підрозділів під час порятунку постраждалих на водоймах у зимовий період, 28 грудня 2020 року на озері Ломоносівське відбулися спільні тактико-спеціальні навчання служб міста.


Під час навчань відпрацьовувалися питання взаємодії при проведенні рятувальних робіт між відомчими службами та підрозділами, а саме, 21 державним пожежно-рятувальним загоном Головного управління ДСНС України у Донецькій області, водолазною станцією № 9 комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби, станцією швидкої медичної допомоги та Лиманським відділенням поліції.


У ході навчань відпрацьовувалися питання рятування людей на льоду та пошуку затонулого під кригою. Також, з метою попередження виникнення нещасних випадків, рятувальники нагадали глядачам про небезпеку тонкої криги та основні правила поводження на водоймі у зимовий період. На заході були присутні учні 10-х класів Лиманської ЗОШ №4 та вчителі, під час навчання молодь змогла на практиці побачити способи самопорятунку, а також правила допомоги людині,яка опинилась на кризі. Увага зверталась на те, щоб під час порятунку самому не опинитися у небезпеці.

Рятувальники розповсюдили присутнім пам’ятки щодо дотримання вимог безпеки на льоду.







bottom of page