top of page

Вшанування творчої спадщини, стимулювання учнівської молоді до вивчення української мови


31 жовтня 2023 року відбулося відкриття 14 Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка. Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови та літератури.

Основними завданнями Конкурсу є:

· виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу;

· виховання в молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу;

· виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова.

Ініціаторами заходу виступили доктор економічних наук Євген Баженков, заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, доктор економічних наук, професор Юрій Сафонов, науковий співробітник Інституту літератури імені Тараса Шевченка Національної академії наук України, кандидат філологічних наук Дмитро Дроздовський, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Педагоги та учні 7 – 11 класів Лиманського ліцею № 4 доєдналися до цього заходу онлайн.

Варто наголосити також, що від 17 жовтня стартували Олімпіади з різних предметів, у тому числі й з української мови. Визначилися з іменами тих, хто візьме участь у II етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.

Ми зараз лише на початку нелегкого й відповідального, але цікавого шляху змагань, але віримо в розум, наполегливість і творчі здібності наших юних мовознавців. Адже знання рідної мови завжди буде їм у нагоді на життєвому шляху.

Побажаємо успіху нашим талановитим учням!

bottom of page