top of page

Всеукраїнський урок доброти


“Благодійний фонд допомоги безпритульним тваринам “Щаслива лапа” запропонував педагогам України з 4 по 11 жовтня провести з учнями урок доброти, присвячений Всесвітньому Дню захисту тварин, який щорічно відзначають 4 жовтня. Урок доброти - це урок, на якому діти мають навчатися гуманному та відповідальному ставленню до тварин. Здобувачі освіти Лиманського ліцею № 4 активно долучилися до Уроку доброти.

Під час його проведення діти 5-Б класу ознайомились з історією виникнення цього свята, перегорнули сторінки Червоної книги України, дізналися про тварин - символів незламності України, обговорили важливі питання ставлення до тварин, піклування та відповідального поводження з ними. Були проведені цікаві інтерактивні ігри "Піклування про тварин", "В яких діях проживає добро", "Добери добре слово", "Так чи ні?", " Друг з притулку".

На уроці в 3-Б класі обговорювали красу та неповторність природи. Слухали та аналізували зміст вірша Світлани Вітер "Знайда". Учні показали своїх домашніх улюбленців, розказали про потреби та піклування про них. Наголосили, що ніколи не можна кидати на життєвій дорозі своїх друзів, треба мати чуйне, щедре, велике і добре серце, щоб знайшлося в ньому місце, і маленькій комашці, і тваринці.

Під час заходу учні 5-А класу дізналися як виник Всесвітній день тварин, хто є засновником, розглянули, які тварини можуть зникнути в Україні. Підготували колаж на тему «Наші домашні улюблені», на дошці Jamboard розмістили мітки на тему «Як допомогти тваринкам у великому місті?», також провели гру-вікторину «Ветеринар». Учні розповіли про прикмети, пов’язані з поведінкою своїх котиків, які вони помічали. Всі були задоволені та отримали масу позитивних емоцій.

4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин – день, спрямований привернути увагу людства до прав тварин та їх добробуту. Цю дату обрали не випадково. Це день Франциска Ассизського – католицького святого, якого вважають покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами і проповідував птахам. Активно долучилися до Уроку доброти і учні 3-А та 10-А класів. Скільки любові, доброти, посмішок, піклування і розуміння важливості захисту тварин від жорстокого поводження і необхідності гуманного та відповідального ставлення до них.

А учні 4-В класу Лиманського ліцею №4 взяли участь відразу в декількох заходах за даною проблематикою. Спочатку разом з представниками регіонального ландшафтного парку “Клебан-Бик” учні пригадали тварин, що самі борються за своє існування в природі (наприклад: зайці та вовки). Потім обговорили проблеми захисту різних тварин на планеті Земля. Найцікавішим був урок, присвячений власним улюбленцям четвертокласників: їхнім песикам та котикам. Це був урок, де панувала радість від можливості бути разом і зі своїми пухнастими та хвостатими тваринками, яких сім’ї дітей забрали з собою, коли евакуйовувалися в 2022 році, і від можливості поділитися цією радістю друзями - однокласниками.

Головний висновок, який зробили учні 4 класу, мають запам’ятати всі:

ДРУЗІВ НІКОЛИ НЕ ВИКИДАЮТЬ!




bottom of page