top of page

Всесвітній день читання вголос

Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році. У 2022 році Всесвітній день читання вголос відзначається 2 лютого.

Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.

Для святкування достатньо обрати цікаву книжку й знайти слухачів. У соціальних мережах проходить челендж, присвячений заходу.

1 лютого 2022 року Державна науково-педагогічна бібліотека імені В.О.Сухомлинського НАПН України спільно з Всеукраїнською асоціацією Василя Сухомлинського до Всесвітнього дня читання вголос проводить Всеукраїнську мережеву бібліотечну акцію «Читаємо казки В. О. Сухомлинського».

Наші учні взяли в ній участь. Пропонуємо послухати ці мудрі і цікаві твори тут на сторінці бібліотеки https://mir-knig.webnode.com.ua/news/vsesvitnij-den-chitannya-vgolos/ або прямо за посиланням https://drive.google.com/file/d/1UBT6SBWR8jBORH2Y9TCcKtVKV7uN63UA/view?usp=sharing



bottom of page