top of page

Всесвітній день навколишнього середовища

«Або ми покінчемо із забрудненням,або воно покінчить із нами»,-такі слова звучали у зверненнідо генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки і культурі із 23 країн світу. Дата Всесвітнього дня навколишнього середовища була започатковано ООН 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Охорона навколишнього середовища - нова форма взаємодії людини і природи, яка являє собою систему державних і суспільних заходів.

У цьому році Всесвітній день збереження навколишнього середовища розпочався у світі з проєкту «Озелення планети»,мета якого полягає в тому,що за 3 роки треба посадити 100000 дерев. Лиманська ЗОШ приєдналася до цієї події. Вчителі, працівники школи, учні висадили на подвір’ї 20 берізок для того, щоб територія біля школи стала більш затишною та зеленою. Учитель фізичної культури Муравльов В.В. 10.04.2021 організував поїздку учнівта їх батьків до с.Ямпіль, де проводилась висадка саджанців сосни. Дерева висаджувались на місці,де проходили активні бойові дії у 2014 році і, ліс був знищений пожежами.

Під час цієї акції діти працювали разом з Кириленко П.О. - головою Донецької обласної ВЦА, Натрус С.П. - директором департаменту екології та природних ресурсів Донецької області, Приходько О.Б. – директором ДП «Лиманське лісове господарство», Стороженко В.І. – начальником управління Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства, Журавльовим О.В. - Лиманським міським головою.

Спільна праця і дорослих, і дітей ще раз підтверджує думку про те, що збереження зелених масивів планети, діло всіх і кожного.



bottom of page